Η συγκινητική επιστολή του Καθηγητή Παθολόγίας Χαρ. Μηλιώνη προς τη συνάδελφο του που νόσησε απο κορωνοϊό

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ó?????????????

ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ.

Συνάδελφε που κόλλησες τον ιό COVID-12 νωρίς.Μπορεί να ήμουν δάσκαλός σου. Μπορεί κάπως να συνέβαλα και εγώ στο όνειρό σου να προσφέρεις στο συνάνθρωπο. Όμως, ΑΠΌΛΌΓΌΥΜΑΙ.

Γνωρίζω ότι ξεχώριζες από τα μαθητικά σου χρόνια στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Γνωρίζω τους κόπους στην Ιατρική Σχολή και τις προσδοκίες σου και ΑΠΌΛΌΓΌΥΜΑΙ.Γνωρίζω το ήθος, την καλοσύνη σου, την ευπρέπεια, την προθυμία, την αυταπάρνηση, την ευγένεια, το θάρρος σου και ΑΠΌΛΌΓΌΥΜΑΙ.

Γνωρίζω ότι ποτέ δεν αρνήθηκες τη συνδρομή και τη βοήθειά σου σε συναδέλφους και τις φροντίδες στους πάσχοντες συνανθρώπους και ΑΠΌΛΌΓΌΥΜΑΙ. Είχες την ατυχία η εξέτασή σου για τον κορωνοϊό να είναι θετική.

Όύτε το ψευδώς θετικό δεν σου αναγνωρίστηκε ως πιθανότητα και ΑΠΌΛΌΓΌΥΜΑΙ.Όι συνάδελφοι και συνεργάτες σου έπρεπε να υποβληθούν σε έλεγχο και όντως έγινε. Ωστόσο, τρέξανε να εξεταστούν και όσοι απλά τους καλημέρισες με την ευγένεια που σε χαρακτηρίζει, γιατί ξαφνικά ‘αδιαθέτησαν’. ΑΠΌΛΌΓΌΥΜΑΙ.

Κανείς από όσους ήταν κοντά σου δεν προσεβλήθη ή νόσησε. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί και να άφησε μια υπόνοια ‘ότι τάχα δεν πρόσεχες αρκετά’. ΑΠΌΛΌΓΌΥΜΑΙ. Ελπίζω να παραμένεις το ίδιο καλά στην υγεία σου και να βγεις χωρίς σωματικά τραύματα από αυτή την περιπέτεια. Εάν μπορείς να μας συγχωρέσεις θα είμαστε στη θέση μας για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους συνανθρώπους μας που θα χρειαστούν τη βοήθειά μας. Με το καλό να επιστρέψεις για να βοηθήσεις στη ΜΑΧΗ. Η θέση σου είναι ΔΙΠΛΑ μας.
Με κάθε ειλικρίνεια,

Χαράλαμπος Μηλιώνης
Καθηγητής Παθολογίας
Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Ιατρικής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων