Θετικός ο απολογισμός της επίσκεψης Βασιλειάδη στα Ιωάννινα-Τι ανακοίνωσε

Τα Γιάννενα και τις αθλητικές υποδομές της πόλης επισκέφθηκε την Παρασκευή, 10/3/2017 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. Αθλητισμού Ι. Συναδινό και βουλευτές της κυβέρνησης. Ο κ. Βασιλειάδης είδε από κοντά την κατάσταση των γηπέδων και των αθλητικών χώρων, ξεναγούμενος από τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και τον πρόεδρό της κ. Σπ. Πάικα και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τη σοβαρή και συστηματική δουλειά που γίνεται, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Ο κ. Βασιλειάδης ενημέρωσε ότι σε 15 μέρες θα δημοπρατηθεί το έργο αντικατάστασης του ταρτάν στίβου στο ΕΣΙ «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ», με προϋπολογισμό 660.000 ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης τον ερχόμενο Οκτώβριο. Επίσης, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην ανακατασκευή του γηπέδου στη Λιμνοπούλα, με προϋπολογισμό 230.000 ευρώ, με συνθετικό χλοοτάπητα. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο πριν το ερχόμενο καλοκαίρι και θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη παρέμβαση στο αθλητικό συγκρότημα, εδώ και τέσσερις δεκαετίες καλύπτοντας τις ανάγκες πολλών ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Ο υπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε το Κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, την ώρα που γινόταν μάθημα κολύμβησης. Τόνισε ότι στις σκέψεις του υπουργείου είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα σε περισσότερους μαθητές και μαθήτριες. Ο κ. Βασιλειάδης ενημερώθηκε για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που έγιναν στο κολυμβητήριο από τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και τη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης για τις παρεμβάσεις που έγιναν επίσης μετά από πολλά χρόνια, στο μοναδικό κλειστό γυμναστήριο, την ώρα διεξαγωγής σχολικού αγώνα Πετοσφαίρισης Λυκείων του Ν. Ιωαννίνων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε   επίσκεψη στα λεμβαρχεία και στις άλλες εξωτερικές υποδομές.

Το μεσημέρι έγινε επίσκεψη στο στάδιο Ζωσιμάδες όπου αναμένεται η δημοπράτηση του ταρτάν τις επόμενες μέρες και ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις συντήρησης – διαμόρφωσης στην εγκατάσταση αλλά και για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη κας Τατιάνας Καλογιάννη, της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, του ΓΓΑ κ. Συναδινού, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νεολαίας,  Άθλησης και Εθελοντισμού. κ. Β. Παπαχρήστου, κ.α. Έγινε συζήτηση για την μέχρι τώρα συνεργασία της Περιφέρειας και του ΠΕΑΚΙ σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι οι αθλητικές υποδομές της πόλης και ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων αυτών.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κα στα γραφεία της ΕΠΣΗΠ όπου συζητήθηκε με το Δ.Σ. το ζήτημα της έλλειψης γηπέδων στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ ήταν η πρώτη φορά που υπουργός αθλητισμού επισκέπτεται την τοπική ΕΠΣ.

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο στάδιο Ζωσιμάδες από τον ΓΓΑ κ. Συναδινό όπου συναντήθηκε με αθλητές και προπονητές των αθλητικών σωματείων του στίβου. Έγινε ενημέρωση για τη δημοπράτηση του ταρτάν τις επόμενες δύο εβδομάδες όπως και άλλα θέματα για τη ενίσχυση και στήριξη των υποδομών του κλασικού αθλητισμού.

Αργά το απόγευμα υπήρξε επίσκεψη του υφυπουργού στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Σταδίου στην Ανατολή παρουσία κυβερνητικών βουλευτών. Μετά από αυτοψία στις εγκαταστάσεις τέθηκε στον Υπουργό το σημαντικό πρόβλημα απουσίας κλειστών χώρων στην εγκατάσταση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Υφυπουργού, του ΓΓΑ, στελεχών της ΓΓΑ, της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ και των αναπληρωματικών μελών της όπου συζητήθηκε ο μέχρι τώρα απολογισμός έργων καθώς αναλύθηκαν και όλες οι σημαντικές βελτιώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο σύνολο λειτουργίας του ΠΕΑΚΙ.

Τα Γιάννενα έχουν μπει πλέον δυναμικά στον χάρτη των αθλητικών υποδομών της χώρας. Η Ε.Δ. θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το δύσκολο έργο συνολικής εξυγίανσης του ΠΕΑΚΙ και της δημιουργίας ασφαλών και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων για όλους τους πολίτες του λεκανοπεδίου.