Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος – Ανοιξε παγιδευμένο φάκελο

Εκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή  των οδών Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, όπως επίσης του οδηγού του και ενός συνοδού ασφάλειάς του. Η έκρηξη έγινε όταν ο κ. Παπαδήμος άνοιξε παγιδευμένο φάκελο, αποστολέας του οποίου εμφανίζεται η Ακαδημία Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό και ο πρώην πρωθυπουργός είναι τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα, το θώρακα και στα πόδια.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιφανειακά τραύματα του πρώην πρωθυπουργού, τα οποία δεν χαρακτηρίζονται ως απειλητικά για τη ζωή του. Ανάλογη είναι η εικόνα που μεταδίδεται και για τους άλλους δύο τραυματίες. Και οι δύο είναι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας.

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος - Ανοιξε παγιδευμένο φάκελο [ΦΩΤΟ]

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος εξετάστηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και δεν εισήχθη στο χειρουργείο. Μεταφέρθηκε ωστόσο προληπτικά στη ΜΕΘ λόγω αναπνευστικού εγκαύματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετέβη στον Ευαγγελισμό, από όπου ευχήθηκε περαστικά στον κ. Παπαδήμο και επισήμανε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Στον Ευαγγελισμό μετέβη ακόμα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος - Ανοιξε παγιδευμένο φάκελο [ΦΩΤΟ]

Για το συμβάν ενημερώθηκε ήδη ο Αλέξης Τσίπρας που μετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του θωρακισμένου οχήματος, την ώρα που τον άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποστολέας του φακέλου ήταν η Ακαδημία Αθηνών. Λίγο πριν ο κ. Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον  Γιάννη Στουρνάρα.

Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ σπεύδουν δυνάμεις της αστυνομίας, με κλιμάκιο του ΤΕΕΜ.

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος - Ανοιξε παγιδευμένο φάκελο [ΦΩΤΟ]

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη με κορυφαίο το φάκελο προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η είδηση κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, με την επισήμανση ότι ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε από τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο:

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος - Ανοιξε παγιδευμένο φάκελο [ΦΩΤΟ]

imerisia.gr