Ιωάννινα:Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό και παρουσία χιλιάδων Γιαννιωτών και επισκεπτών ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο του ΟΧΙ και το Έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις 8 έγινε η έπαρση της σημαίας στο Στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας Πεζικού και ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό .
Με το πέρας της δοξολογίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων .
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη .
Μετά  την ολοκλήρωση της παρέλασης   ακολούθησε συναυλία με επετειακά τραγούδια του Έπους του 40 από τη μπάντα της 8ης Μεραρχίας μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου. μπροσταρηδες τους μαθητές όλων των ηλικιων, συνοδευόμενους από τμήματα των σωμάτων ασφαλείας και τη συγκινητική παρουσία της Εθνικής Αντίστασης, η σημερινή παρέλαση θύμισε σε όλους μας γιατί το ΟΧΙ που είπαμε στους Ιταλούς το 1940 χαράχτηκε με ανεξίτηλα χρώματα στην ιστορία μας.

Άλλωστε λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Και εμείς ως Έλληνες μάθαμε το μάθημα μας.