Ιωάννινα: Ανοχύρωτη πόλη στο χιόνι-Πολλά και άλυτα τα προβλήματα

Δε φτάνει που η πόλη είχε τα προβλήματα της απο την κακοκαιρία και τον παγετό των προηγούμενων ημερών, ήρθε και η σημερινή κακοκαιρία να επιβεβαιώσει οτι η προχειρότητα, η έλλειψη σχεδιασμού και η ασχετοσύνη υπερέχουν.

Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την σκληρή δουλεια των εργαζομένων στις αρμόδιες υπηρεσίες όλες αυτές τις μέρες, αλλά γενικά αποδεικνύεται οτι….δεν κάνουμε για τέτοια.

Μια πόλη νεκρωμένη, με σχολεία, Πανεπιστήμιο,Δικαστήρια κλειστά, με όλους τους παράδρομους εκτός κεντρικών δρόμων γεμάτους χιόνι και πάγο, άρα πολύ επικίνδυνους και με πολίτες οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα υποτυπωδώς να κυκλοφορήσουν, έστω για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Με πολυκαταστήματα, τα οποία υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να προσέλθουν στη δουλειά τους, αδιαφορώντας για τους κινδύνους, απλά για να μην κλείσει το κατάστημα, λές και όλοι σήμερα θα βγούνε για ψώνια.

Mε Δήμο και Περιφέρεια….εξαφανισμένους, και με τα εκχιονιστικά να προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση με την καλή δουλεια της Πολιτικής Προστασίας.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι οτι αλατιέρες σύμφωνα με πολλές καταγγελίες που μας έχουν γίνει ώς τώρα δεν βγήκαν,Γιατί; Γιατί μάλλον δεν έχουμε αλάτι……Τώρα γιατί όλες αυτές τις μέρες και με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για τη σημερινή κακοκαιρία δεν φρόντισε κανείς να προμηθευτούμε κι άλλο, είναι αρμοδιότητα του εισαγγελέα.

Το μόνο που πραγματικά θα βοηθήσει την κατάσταση είναι να ενταθούν οι βροχοπτώσεις που ήδη ξεκίνησαν μπας και καλύψουν την ανεπάρκεια μας.

Ίσως μάλιστα να αρχίσουμε να εγκλιματιζόμαστε με τέτοιες καταστάσεις, διότι οι επιστήμονες το έχουν πεί εδώ και αρκετό καιρό, οτι οι καιρικές συνθήκες σε κάποια χρόνια δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά που ώς τώρα γνωρίζουμε.