Ιωάννινα: Ασυνείδητοι εγκαταλείπουν κουτάβια

Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί πολλές εγκαταλείψεις κουταβιών στα διοικητικά όρια του δήμου Ιωαννιτών, κυρίως στις δημοτικές ενότητες, αποτέλεσμα της αδιαφορίας των ιδιοκτητών σκύλων που δεν στειρώνουν τα ζώα τους.
Όπως επισημαίνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την διαχείριση του κυνοκομείου Νίκος Τσόλης, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, φιλόζωοι και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, καλούνται να αντιμετωπίσουν περιστατικά από ανεξέλεγκτες γέννες ιδιόκτητων ζώων με εγκαταλελειμμένα κουτάβια που χρειάζονται κτηνιατρική βοήθεια, σίτιση και ένα νέο σπίτι (προσωρινή φιλοξενία ή υιοθεσία).
Τέτοιες πράξεις δυσκολεύουν όσους ασχολούνται με την φιλοζωία και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας.
Όπως αναφέρει ο Νίκος Τσόλης, η εγκατάλειψη εκτός από απάνθρωπη είναι παράνομη πράξη και τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως πέντε χρόνια με χρηματική ποινή πέντε έως δέκα χιλιάδες ευρώ και με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Τέλος καλεί τους συμπολίτες που γίνονται μάρτυρες κουταβιών που εγκαταλείπονται να ενημερώνουν το αρμόδιο τμήμα της δημοτικής αρχής, την αστυνομία και την δημοτική αστυνομία, καθώς επίσης και τα φιλοζωικά σωματεία ώστε να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2651-3-61165 και 2651-3-61380.