Ιωάννινα: Βιβλιοπαρουσίαση «Η Ανάσταση στον καιρό της πανδημίας»

Παρουσίαση βιβλίου

 

Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος: «Η Ανάσταση στον καιρό της πανδημίας»

 

 

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 και ώρα 19:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», τη συλλογή διηγημάτων και ποιημάτων «Η Ανάσταση στον καιρό της πανδημίας».

 

Για το βιβλίο, το συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν οι:

 

Κωνσταντίνα Ζήδρου, αρχαιολόγος

 

Χρήστος Βασ. Γάλλιος, εκπαιδευτικός

 

Μαρία Βλάχου, φιλόλογος, διευθύντρια πολιτισμού Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και ο συγγραφέας.

 

 

 

 

 

Ζωγραφική Κώστα Μηνά

 

 

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει από την Πέμπτη 17 Αυγούστου έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, στον Εκθεσιακό Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», έκθεση ζωγραφικής με έργα του Κώστα Μηνά.

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 18:00 έως 22:00.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Μελέντη, Ιστορικός Τέχνης.

 

Η επίσημη έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη 17 Αυγούστου και ώρα 20:00.

 

Για τον καλλιτέχνη και το έργο του θα μιλήσει η Μαρία Μελέντη, Ιστορικός Τέχνης και η Αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Ζήδρου. Θα ακολουθήσει μια σύντομη μουσική εκδήλωση με την σοπράνο Ελεάνα Βάσιου και την πιανίστρια Γεωργία Αναστάση σε ένα πρόγραμμα με άριες από γνωστές όπερες.

 

 

 

Προβολή της ταινίας «Δικαίωμα στην Ευτυχία» (Il diritto alla felicita)

 

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Πέμπτη πάμε σινεμά», παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».

 

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00 θα προβληθεί η ταινία «Δικαίωμα στην Ευτυχία» (Il diritto alla felicita) σε σκηνοθεσία Κλαούντιο Ρόσι Μάσιμι.

 

Πρωταγωνιστούν: Ρέμο Τζιρόνε, Ντιντιέ Λορένζ Τσούμπου, έτος παραγωγής 2021, διάρκεια 81’.

 

Ο Λίμπερο είναι πωλητής μεταχειρισμένων βιβλίων. Ο Εσιέν είναι ένας πιτσιρίκος μετανάστης, που ζει στην Ιταλία εδώ και κάποια χρόνια. Η φιλία τους βασίζεται στα βιβλία που δανείζεται ο Εσιέν από τον Λίμπερο και το δέσιμό τους εντείνεται παράλληλα με τις ιστορίες των βιβλίων. Ο Εσιέν γνωρίζει το δυτικό τρόπο ζωής μέσα από τα μυθιστορήματα και ο Λίμπερο προσπαθεί να του δείξει ένα δρόμο προς την προσωπική ελευθερία.