Ιωάννινα: Εγκαινιάστηκε το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ

Εγκαινιάστηκε το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ από τον Πρόεδρο του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Φίλιππο Τσουμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο. Πρόκειται για μια νέα δομή του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. που διευρύνει το δίχτυ προστασίας και σε νέες κοινωνικές ομάδες.

Το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Καρδαμίτσια και πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος. Θα φιλοξενήσει 25 παιδιά και εφήβους με αναπηρία και έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Είναι μια δομή δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητική ή και πολλαπλή αναπηρία.

Οι κύριοι σκοποί του ΚΔΑΠ μεΑ είναι: η δημιουργική απασχόληση των παιδιών αυτών, η κοινωνική τους ένταξη, η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους καθώς και η στήριξη της οικογένειά τους.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει το ΚΔΑΠ μεΑ έχουν να κάνουν με την ασφαλή φιλοξενία, την απασχόληση και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών / εφήβων με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας. Μερικές από αυτές τις δραστηριότητες είναι: εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, προγράμματα έκφρασης και ψυχαγωγίας, ασκήσεις λόγου και άθλησης καθώς και εκπαίδευση των μελών της οικογένειας για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων αναγκών και φροντίδας.

Το ΚΔΑΠ μεΑ λειτουργεί σε ετήσια βάση. Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους θα λειτουργεί από 13.30 έως 21.30 και κατά τα διαστήματα που τα σχολεία είναι κλειστά θα λειτουργεί από 8.00 έως 16.00