Ιωάννινα: Με επιτυχία οι αγώνες Μπρίτζ

Με ιδιαίτερα ευμενή σχόλια και με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη διοργάνωση ολοκληρώθηκαν οι αγώνες που διεξήχθησαν στο συγκρότημα Φρόντζου Πολιτεία από το Αγωνιστικό Μπριτζ Ιωαννίνων, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ιωαννιτών.

Ένα τετραήμερο γεμάτο αγωνιστικές εκδηλώσεις, αλλά και χρόνο για να χαρούν τα Γιάννενα και τις ομορφιές τους. Στους αγώνες έλαβαν μέρος περίπου 200 αθλητές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Καβάλα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λευκάδα, Κέρκυρα και αλλού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι οι ηλικίες συμμετοχής κυμάνθηκαν από περίπου 10 έως 90 ετών, που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με ίσους όρους σε αυτό το άθλημα, αναδεικνύοντας τόσο την χαρακτηριστική ανάπτυξη που έχει το μπριτζ στις μικρές ηλικίες, όσο και τη διαχρονική δυνατότητα που προσφέρει για συμμετοχή σε πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου.

Ο ενιαίος αγώνας Ομάδων διεξήχθη την Πέμπτη και το Σάββατο. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα αποτελούμενη από τους Γ. Ρούσο, Λ. Μαμιδάκη, Λ. Καραγιαννόπουλο, Δ. Γκουγιάννο, Χλιάπα και Περδικάρη. Στη δεύτερη θέση κατετάγη η ομάδα αποτελούμενη από τους Α. Αθανασιάδη, Σ. Σταυρινό, Π. Μαρσώνη και Γ. Μεσθενέα. Η πρώτη ομάδα της κατηγορίας 1-9 αποτελείτο από τους Ε. Κατσαράκη, Σ. Λευίτου, Κ. Μάστακα, Μ. Τσουμάνη και Λ. Χατζή, ενώ η δεύτερη ομάδα κατηγορίας 1-9 από τους Σ. Τσοβόλα, Ε. Πρέκα, Α. Γκουρνέλο και Κ. Παππά. Στη κατηγορία 1-6 η πρώτη ομάδα αποτελείτο από τους Λ. Κοκοτό, Σ. Κατσακιώρη, Α. Μπεληγιάννη και Γρ. Μπεληγιάννη.

Το Σάββατο τους αγώνες χαιρέτησαν και απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές των αγώνων Ομάδων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ιωαννιτών κος Παντελής Κολόκας, που τόνισε την υποστήριξη του Δήμου στο άθλημα που έχει φανατικούς φίλους και μέσα από αυτές τις αγωνιστικές εκδηλώσεις αυξάνει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, ενώ αξίζει να γίνει δημοφιλές και στην πόλη μας καθώς και ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κος Γιάννης Σεντελές, που είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου των Ιωαννίνων και έχει θητεύσει στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποιότητα και μαζικότητα των εκδηλώσεων και προσκάλεσε τους αθλητές να επισκεφτούν και να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής και των Τζουμέρκων, όπου μελλοντικά θα μπορούσαν επίσης να φιλοξενηθούν αντίστοιχες αγωνιστικές εκδηλώσεις. Επίσης απένειμαν τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες στον κο Δόνο Βασίλειο και την κα Νίκη Λάππα για την πολυετή εξαιρετική προσφορά τους στη λειτουργία του Σωματείου του Ιωαννίνων και την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας.

Οι αγώνες Ζευγών διεξήχθησαν την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή σε τρεις κατηγορίες δυναμικότητας. Στην κατηγορία ΟΠΕΝ την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Β. Βρούστης και Μ. Παναγάκη, στη δεύτερη θέση κατετάγησαν οι Γ. Λούσης και Σ. Νινός και στην τρίτη θέση οι Α. Αθανασιάδης και Σ. Σταυρινός. Στην κατηγορία 1-9 νικητές ήταν οι κοι Χ. Μητσέλος και Γ. Μόμτσος, ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Κ. Παπαγεωργίου και Θ. Μήτσης και την τρίτη θέση οι Δ. Σουλιώτης και Α. Ρήτα. Στην κατηγορία 1-6 νικητές ήταν οι Θ. Καρτσιώτης, Χ. Σταϊκίδης, στη δεύτερη θέση οι Ν. Δρόσος και Σ. Σιώρος, ενώ στην τρίτη θέση οι Σ. Λευΐτου και Ε. Κατσαράκη.

Την Κυριακή τους αγώνες χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα Νεολαίας και Άθλησης κος Βασίλης Γοργόλης, που εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου στο άθλημα και απένειμε τα έπαθλα στους νικητές των αγώνων Ζευγών ΟΠΕΝ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγωνιστικού Μπριτζ Ιωαννίνων επιθυμεί να ευχαριστήσει τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα τον Δήμο Ιωαννιτών που η συμβολή του ήταν καθοριστική για τη διεξαγωγή ενός τόσο ποιοτικού και με μαζική συμμετοχή Πρωταθλήματος, καθώς επίσης την Ένωση Ξενοδόχων Ηπείρου και τους υπεύθυνους του συγκροτήματος «Φρόντζου Πολιτεία» για τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσέφεραν στους επισκέπτες.