Ιωάννινα: Πρεμιέρα για το φορητό ψηφιακό πλανητάριο

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦). Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό. Με εκπληκτικά γραφικά και προηγμένες προσομοιώσεις σε υπολογιστή καθηλώνει τους θεατές δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν. Ο θόλος έχει 6 μέτρα διάμετρο με επιφάνεια οθόνης 57 τετραγωνικά μέτρα.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο μπορεί να ταξιδέψει σε ένα σχολείο, μουσείο, βιβλιοθήκη ή οποιοδήποτε χώρο (ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές), παρέχοντας μία υψηλής ποιότητας, επαγγελματική, συναρπαστική και διασκεδαστική υπηρεσία στο ευρύ κοινό. Η ανάπτυξή του στα σχολεία, ειδικά της επαρχίας, θα ανοίξει αυτόν τον τρόπο μάθησης για περισσότερα παιδιά, διδάσκοντας αστρονομία και συναφείς επιστήμες. Έτσι οι μαθητές είναι σε θέση να ανακαλύψουν τα μυστήρια του σύμπαντος χωρίς να αφήσουν το σχολείο τους, βιώνοντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.

Κλειστές προβολές θα πραγματοποιηθούν στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, για τους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος «Νεομάρτυρας Γεώργιος» και για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις Μονάδες Προστασίας Παιδιού Ηπείρου και θα είναι αποκλειστικά για τους ωφελούμενους των Δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.

Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή. Το φορητό πλανητάριο θα βρεθεί  στην αυλή του “Θυμωμένου Πορτρέτου” από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 μέχρι τις 10 το βράδυ και θα προβάλει την ψηφιακή παράσταση θόλου – ντοκιμαντέρ “Από τη Γη στο Σύμπαν”