Ιωάννινα: Ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση απο την Ιερά Μητρόπολη

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της Μητρόπολης Ιωαννίνων να κάνει ρεκόρ Γκίνες (Guinness record) στην ανακύκλωση γυαλιού. Σήμερα στις 8 το πρωί στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων» στο Παραλίμνιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, πλαισιωμένος από Ιερείς και συνεργάτες, ανακοίνωσε την επίτευξη του Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness, πού ανήλθε σε όγκο 135 τόνων γυαλιού από φιάλες πού ανακυκλώθηκαν από 28 Απριλίου μέχρι 7 Μαΐου 2019.

Παρόντες ήταν οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι της εταιρίας «Εθνικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θ. Μπέγκας, σημαντικός αριθμός Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και λαϊκοί συνεργάτες.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της προσπάθειας και συνέβαλαν παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος και όλως ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κ. Δήμτσα. Το χώρο επισκέφτηκαν παιδιά του «Μαρουλείου» Λυκείου Κατσικά, τα οποία κέρδισαν το πρώτο πανελλήνιο βραβείο ανακύκλωσης, με έπαθλο ένα ταξίδι στην πολιτεία Milwaukee (Μιλγουόκι) των Η.Π.Α., όπου παρακολούθησαν την ομάδα μπάσκετ των Bucks, στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.