Ιωάννινα: Στις 9:00 τα καταστήματα απο σήμερα

Σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 891 25/2/2022) ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 28/2/2022 επανέρχεται η έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων στις 9:00 το πρωί.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι το εξής :
Δευτέρα 9:00 – 14:30
Τρίτη 9:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00
Τετάρτη 9:00 – 14:30
Πέμπτη 9:00 – 14: & 17:30 – 21:00
Παρασκευή 9:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00
Σάββατο 9:00 – 14:30

……………..

Δυο χρόνια πέρασαν από την έναρξη την πανδημίας και η κυβέρνηση αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της για την εξάπλωσή της. Το μόνο που έκανε ήταν να λαμβάνει κάθε λογής περιοριστικά μέτρα (απανωτά lockdown, μας μετέτρεψε σε χωροφύλακες στα καταστήματα μας, διεύρυνση ωραρίου, κ.α.) και να κλίνει την ατομική ευθύνη σε όλες τις πτώσεις, οδηγώντας τις χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις σε τεράστιες απώλειες τζίρου και αφήνοντας μας εκτεθειμένους απέναντι στον ιό.

Τα μέτρα που πήρε, έκρυψαν για λίγο τα προβλήματα κάτω απ΄το χαλί, όμως τώρα τα χρέη στην εφορία, στις τράπεζες, στους δήμους, στους παρόχους ενέργειας είναι εδώ. Ο νέος Γολγοθάς των δόσεων σε συνθήκες μειωμένου τζίρου από την μία και εκρηκτικών αυξήσεων σε ενέργεια, εμπορεύματα κτλ. από την άλλη, σε συνδυασμό με το σύνολο των φορομπηχτικών μέτρων που παραμένουν σε πλήρη ισχύ δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας.

Οι έμποροι και οι μικροί επαγγελματίες έχουμε ανάγκη από μέτρα μονίμου χαρακτήρα στήριξης του εισοδήματός μας προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Η κυβέρνηση επικαλείται τις αντοχές της οικονομίας μόνο όταν είναι να απορρίψει τα δίκαια αιτήματά μας, την ίδια ώρα που ικανοποιεί κάθε απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο δρόμος του συλλογικού ανυποχώρητου αγώνα είναι η μόνη διέξοδος για να ορθώσουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανασφάλεια και στο λουκέτο. Τώρα να δυναμώσει ο κοινός συντονισμός με τους άλλους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους.

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που έχουν μικρότερα εισοδήματα:

 Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

 Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων & διαγραφή στο 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες

 Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.

 Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.