Ιωάννινα: TUS ήταν και πάει-Τέλος το Ιωάννινα-Λάρνακα

Σε μια κίνηση η οποία δημιουργεί τουλάχιστον αλγεινές εντυπώσεις προέβη η αεροπορική εταιρια TUS η οποία διακόπτει τα δρομολόγια Ιωάννινα-Λάρνακα στις 5 Οκτωβρίου, ενω απέσυρε απο την ιστοσελίδα της τα εδω και ενα δίμηνο προγραμματισμένα χειμερινά δρομολόγια.

Η απόφαση ήταν αιφνιδιαστική και χωρίς ακόμη κάποια εξήγηση απο τα στελέχη της εταιρίας, κάτι που σημαίνει αυτόματα οτι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον τελείωσε και το θέμα της σύνδεσης με Τελ Αβίβ, Ρώμη και Ντίσελντορφ.

Παρα τις διαβεβαιώσεις του αντιδήμαρχου τουρισμού Ν. Γκόλα οτι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον απο άλλες εταιρίες, το ζήτημα είναι οτι χάθηκε μια έτοιμη κατάσταση.Δεδομένου δε του γεγονοτος οτι υπάρχουν πολλοι Κύπριοι φοιτητές στα Ιωάννινα καθως και Ηπειρώτες φοιτητες στην Κύπρο έχει προκαλέσει αναταραχη, αλλα και στο επικοινωνιακό κομμάτι της ανόδου και εξέλιξης του αεροδρομίου.

Και μπορεί όπως είπε και ο αντιδήμαρχος το αεροδρόμιο ιωαννίνων να αναστήθηκε, αλλά εαν δεν δοθουν επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις με γνώμονα να αποφευχθούν όμοια φαινόμενα και στο μέλλον, δεν είναι δύσκολο ξανα να πάρει το δρόμο της απομόνωσης και της εγκατάλειψης που επι τόσα χρόνια υπήρχε.

Βέβαια πρόκειται για μια απόφαση ιδιωτικής εταιρίας, όπως η TUS, αλλά αυτό δεν πρεπει να σημαίνει οτι δεν υπάρχει ένα πλαίσιο κανόνων που πρέπει να ακολουθείται. Και που μάλιστα για τόσο χρονικό διάστημα διατυμπανίζονταν με όλους τους τρόπους.