ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ: Δέκα μέλη του ξαναπαίρνουν τη ζωή στα χέρια τους

Σε ζεστό κλίμα το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ πραγματοποίησε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση την τελετή Ολοκληρώσεων δέκα μελών της Κοινωνικής Επανένταξης του Προγράμματος το απόγευμα της Τετάρτης 27/03/2024. Με τη συγκεκριμένη τελετή επισφραγίζεται και επιβραβεύεται η θεραπευτική πορεία των ανθρώπων που άλλαξαν τρόπο ζωής και επανήλθαν ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία.

 

Στην τελετή, μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών της πόλης και της Ηπείρου ευρύτερα. Πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης κα Αγνή Νάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Α΄ βάθμιας υγείας κα Ελένη Περιστέρη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κοινωνικής πρόνοιας και συνοχής κα Μαργαρίτα Γκογκάκη, η Αντιδήμαρχος  κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών κα Σοφία Μαρκούλα, ο Πανοσιολογιότατος Καλλίνικος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, το επίτιμο μέλος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ κα. Βάσω Παπαδιώτη και εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.

 

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσιάστηκε ένα σύντομο και επίκαιρο θεατρικό δρώμενο από τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας με αντιπολεμικό μήνυμα.

Τα μέλη που ολοκλήρωσαν μοιράστηκαν συναισθήματα και σκέψεις ,ευχαρίστησαν τις οικογένειές τους,  την ομάδα τους αλλά και τον εαυτό τους. «Ένα μεγάλο μπράβο σε μένα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Α. ενώ  στάθηκαν στο νόημα της προσπάθειας, το οποίο επισήμαναν στα παιδιά που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στις μονάδες του ΚΕΘΕΑ.

 

Ελπίζουμε ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του Φορέα να  παραμείνει ενεργή η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ  ώστε να επαναληφθεί η τελετή και την επόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία της επιλογής  στην ψυχοκοινωνική προσέγγιση η οποία  στοχεύει στις ρίζες του προβλήματος, υποστηρίζει ολοκληρωμένα τον άνθρωπο και τον εμπλέκει ενεργητικά στη διαδικασία της προσωπικής του αλλαγής. Δωρεάν, χωρίς διακρίσεις, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο.