Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Θέμα χρόνου είναι πλέον η λειτουργία της πλατφόρμας για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020 – 2021.

Το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο, καθώς οι δικαιούχοι θα είναι υπερδιπλάσιοι από τα προηγούμενα έτη (300.000 από 140.000), ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός θα αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ (από 10 εκατ. ευρώ).

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης εξηγεί ότι «αυτό που απομένει για να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων στην πλατφόρμα είναι το ΦΕΚ. Αναμένουμε μέρα με τη μέρα να το λάβουμε, είναι κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα. Με την ανακοίνωση εκκίνησης της υποβολής αιτήσεων θα δώσουμε στους πολίτες όλες τις αναγκαίες ημερομηνίες, όπως το διάστημα που θα έχουν δυνατότητα ένστασης.»

Ο διοικητής – πρόεδρος του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης / EUROKINISSI
Αναφορικά με τον αριθμό των δικαιούχων ο κ. Πρωτοψάλτης σημειώνει ότι «ελπίζουμε πως με αυτό το ενισχυμένο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε θα καλυφθούν, αν όχι όλοι, το μεγαλύτερο τμήμα της ζήτησης. Θα είναι σίγουρα πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί καμία αυτοπρόσωπη παρουσία, όλα θα γίνονται από το διαδίκτυο. Είναι μια δύσκολη περίοδος και εκτιμούμε πως με το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα ευνοηθούν τόσο οι πολίτες – δικαιούχοι όσο και οι επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού που δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα από την πανδημία.»
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koinonikos-toyrismos-anoigei-i-platforma-aitiseis