Κοινωνικός τουρισμός: Εκπτώσεις για 300.000 δικαιούχους σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ακόμη και σε πεντάστερα ξενοδοχεία

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021, το οποίο, όπως προκύπτει, είναι ενισχυμένο και διευρυμένο.

Το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού -για το οποίο δημοσιοποίησε οδηγίες το iefimerida.gr- παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση τα δέκα βασικά σημεία του αναβαθμισμένου προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι τα εξής:
Τριπλασιάζουμε τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 από 10 εκατ. ευρώ σε 30 εκατ. ευρώ.
Υπερδιπλασιάζουμε τους ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού από 140.000 σε 300.000, οι οποίοι θα λάβουν τις αντίστοιχες επιταγές κοινωνικού τουρισμού.
Για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα για διακοπές στην νησιωτική Ελλάδα, στα νησιά μας καθώς μέχρι τώρα επιδοτούνταν μόνο η διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.
Αυξάνουμε την συμμετοχή του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής και παράλληλα μειώνουμε την συμμετοχή των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.
Αυξάνουμε την επιδότηση για διαμονή στα ξενοδοχεία 2-5 αστέρων με πρωινό.
Διατηρούμε το ειδικό πλαίσιο για κοινωνικό τουρισμό (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) στα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω και εντάσσουμε σε αυτό, για πρώτη φορά, το νομό του Έβρου.
Αυξάνουμε κατά 20% τη μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων του προγράμματος από 5 σε 6 βράδια.
Μειώνουμε την υποχρεωτική διαθεσιμότητα των κλινών το καλοκαίρι και τις εορτές στο 25%.
Δίνουμε διπλή μοριοδότηση και καλύπτουμε πλήρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΜΕΑ
Παρατείνουμε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου το υφιστάμενο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2019-2020 και τις εναπομένουσες 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν και αυτές, ενώ το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 θα ξεκινήσει 1η Αυγούστου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koinonikos-toyrismos-300000-dikaioyhoi-xenodoheia