Κύπελλο ΕΠΣΗΠ: «Χτύπησε» νωρίς και το σήκωσε ο Θρίαμβος

Ο Θρίαμβος Σερβιανών έβαλε για πρώτη φορά στην τροπαιοθήκη του το Κύπελλο της ΕΠΣΗΠ.

Με ένα γκολ του Παράσχη με ατομική προσπάθεια μόλις στο 5ο λεπτό έφερε την κούπα στα Σερβιανά στον τελικό που διεξήχθη στο «Ζωσιμάδες» κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα.
Το ματς έληξε με 1-0 και διεξήχθη υπό βροχόπτωση.

serviana kypelloΗ εικόνα του τελικού

Το γκολ του Παράσχη μόλις στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης στάθηκε τελικά αρκετό, προκειμένου ο Θρίαμβος Σερβιανών να πάρει το πρώτο κύπελλο ερασιτεχνών στην ιστορία του. Η ομάδα του Αλέκου Τάτση επικράτησε με 1-0 του Αγροτικού Αστέρα ‘Ανω Καλαμά στο «Ζωσιμάδες» και στέφθηκε κυπελλούχος ΕΠΣΗΠ, για τη σεζόν 2017-2018.
Ο Θρίαμβος ήταν η ομάδα που από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης πήρε γρήγορα τον έλεγχο, με το γρήγορο γκολ του Παράσχη, να βάζει γερές βάσεις για την τελική επικράτηση. Αργός ήταν ο ρυθμός γενικά του παιχνιδιού, με τον Αγροτικό Αστέρα να μοιάζει «βραχυκυκλωμένος», χωρίς να μπορεί να βγει εύκολα στην επίθεση.
Στο δεύτερο 45λεπτο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέβασαν απόδοση, με το παιχνίδι να ανοίγει περισσότερο και να αποκτά πιο μεγάλο ενδιαφέρον. Τελικά, τα Σερβιανά που στάθηκαν καλύτερα στο γήπεδο και στα δύο ημίχρονα, έφτασαν στην κατάκτηση της νίκης και συνάμα του πρώτου κυπέλλου στην ιστορία τους, με τον Αγροτικό Αστέρα να τελειώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες, μετά τη δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Καραβάς, λίγο πριν από την «εκπνοή» του παιχνιδιού.
Τον τελικό κυπέλλου αξίζει να σημειωθεί ότι παρακολούθησε αρκετός κόσμος, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, βρέθηκε στο Ζωσιμάδες για τη μεγάλη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Mvp του τελικού αναδείχθηκε ο Βασίλης Παράσχης, που με το προσωπικό του τέρμα, χάρισε στην ομάδα του το τρόπαιο.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στις δύο φιναλίστ του κυπέλλου, τόσο στον τροπαιούχο πλέον Θρίαμβο, που κάνει πορεία πρωταθλητισμού και στο πρωτάθλημα, όσο και στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά, που κάνοντας μια αξιόλογη πορεία τόσο σε πρωτάθλημα, όσο και σε κύπελλο, κατάφερε να είναι η ομάδα-έκπληξη της φετινής χρονιάς.

 

ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
2′ Σουτ του Σερένο, η μπάλα έξω.
5′ ΓΚΟΟΟΛ! Κάθετη πάσα του Διοαμαντόπουλου στον Παράσχη, ο δεύτερος με διαγώνιο πλασέ κάνει το 1-0!
22′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γιάκο, βγάζει με γροθιές Παππάς.
38′ Γυριστό σουτ του Παράσχη, στην αγκαλιά του τερματοφύλακα η μπάλα.
45′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αγροτικό, μπαλιά του Γκόνη, ο Νούσης πιάνει από κοντά γυριστό σουτ, ο Τζίμας σώζει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
52′ Γυριστό σουτ του Παράσχη από αριστερά, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Αγροτικού.
58′ Εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, κεφαλιά του Ριστάνη, η μπάλα ελάχιστα περνάει έξω.
68′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Διαμαντόπουλου, βγάζει με γροθιές ο Παππάς.
77′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερένο, βγάζει ο Κυρικλίδης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ( Τάτσης): Κυρικλίδης, Βραχνός, Τζίμας, Γιάκος (80′ Σκούφης), Παράσχης (84′ Αλεξίου), Τσιαφίτσας (89′ Κομπίλας), Διαμαντόπουλος, Ηλίας, Μπάλλας, Πάκος, Ριστάνης (64′ Μουζακίτης)
Αγρ. Αστ. Ανω Καλαμά (Χαρίσης): Ζότα Ζ., Καραβάς, Τάσος (46′ Ντρίκος), Ζότα Ρ., Πανίδης, Ζότα Α. (90′ Μπαρίμης), Μακρής, Πατσούρας, Γκόνης (68′ Παππάς), Σερένο, Νούσης (83′ Ντε Σουόζα)

Διαιτησία: Θάνος (Αντωνίου, Κόττορος)

vrakas diamantopoulos

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:

– Αρκετός ο κόσμος στο “Ζωσιμάδες” καθώς υπήρχε κινητοποίηση τόσο από πλευράς Σερβιανών όσο και από πλευράς Παρακαλάμου.

-MVP του τελικού αναδείχτηκε ο Παράσχης που ήταν και ο σκόρερ.

– Παρών στο “Ζωσιμάδες” ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και του ΠΑΣ Γιάννινα, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, καθώς ο υιός του αγωνίζεται στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά.

Ράνια Κρικώνη

sportsioannina.gr