Μέτσοβο: Επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών”

«Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών – Βιβλιογραφική Ενημέρωση» τιτλοφορείται η επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει στο Μέτσοβο, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο).

Οι εργασίες της επιστημονικής εκδήλωσης, θα λάβουν χώρα στις 16, 17 και 18 Μαρτίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Διάσελο και θα αποτελέσουν αφορμή για ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, πάνω στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν το γνωστικό αντικείμενο της οστεοπόρωσης και των υπολοίπων μεταβολικών νοσημάτων των οστών.

Η «Βιβλιογραφική Ενημέρωση» έχει κάθε χρόνο σαν στόχο την παρουσίαση των σημαντικότερων εργασιών που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούν κρίσιμες εξελίξεις στην έρευνα και κλινική πρακτική στον τομέα της οστεοπόρωσης και των άλλων μεταβολικών νοσημάτων των οστών.

Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ανακοινώσεις που έγιναν την προηγούμενη χρονιά στα διεθνή συνέδρια του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου. Ειδικότερα, η εκδήλωση αποσκοπεί σε μία σφαιρική κάλυψη της οστεοπόρωσης και των υπόλοιπων μεταβολικών νοσημάτων των οστών και των επιπτώσεων τους στην υγεία, την λειτουργικότητα και την επιβίωση του ατόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση της οστεοπόρωσης, τις μελλοντικές προοπτικές και κατευθύνσεις και την πρόληψη. Σε παγκόσμια κλίμακα, μία στις 3 γυναίκες και ένας στους 5 άνδρες άνω των 50 ετών, θα υποστούν στην υπόλοιπη ζωή τους ένα τουλάχιστον οστεοπορωτικό κάταγμα. Σήμερα, υπάρχει αποτελεσματική διαγνωστική προσέγγιση και θεραπευτική αντιμετώπιση για την οστεοπόρωση.

Την εποχή αυτή, των μεγάλων αλλαγών αλλά και προβλημάτων όσο και αν προσφέρεται η δυνατότητα επιστημονικής ενημέρωσης μέσω διαδικτύου, η σφαιρική ενημέρωση του κλινικού ιατρού από έμπειρους ομιλητές και η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών πάνω στις νεότερες εξελίξεις έχει σαν αποτέλεσμα στοχευμένες εκδηλώσεις, όπως η «Βιβλιογραφική Ενημέρωση» να αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Έναρξη εγγραφών, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στις 15:00. Χορηγούνται 17 μόρια (CME credits) Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογo.