Μελιγγοί Δωδώνης: Μαθήματα χαρακτικής για μικρούς και μεγάλους

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εισαγωγή και η μύηση στην τέχνη της χαρακτικής, από τον χαρισματικό Γιώργο Βασιλείου, ο οποίος έφτασε στον χώρο της Πινακοθήκης λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά. Ο αγαπητός Χαράλαμπος Μάντης μας προμήθευσε με δύο κομμάτια ξύλο MDF και το workshop ξεκίνησε.

Σε μια συνάντηση μικρών και μεγάλων, ο Γιώργος ξεκίνησε με το σχεδιασμό στην επιφάνεια του MDF ενός θέματος και παράλληλα με μια εισαγωγή στην χαρακτική άρχισε να χαράζει την επιφάνεια του ξύλου. Μας έδειξε τα εργαλεία που χρησιμοποιεί και άλλα υλικά, όπως μελάνι και χρώματα. Πολλές οι ερωτήσεις και οι απορίες μας και τόσο πιο ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις του Γιώργου, που αναδείκνυαν την εξαιρετική τέχνη του.

Οι πρώτη εκτύπωση προκάλεσε ενθουσιασμό, οι επόμενες χειροκροτήματα και αλλεπάλληλα αιτήματα για να κάνει κάθε ένας από τους παρόντες από ένα αντίγραφο, για ενθύμιο της ημέρας!

Οι ευχαριστίες όλων μας προς τον Γιώργο Βασιλείου, για καλή συνέχεια και μεγάλη καριέρα είναι αυτονόητες. Μας πρόσφερε μια ευχάριστη και δημιουργική βραδιά στους Μελιγγούς.