Μια αλλαγή στις έδρες των εκλογικών περιφερειών στο Ζαγόρι

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με ημερομηνία 29-3-2019, αριθμός φύλλου 1056 η απόφαση για τον ορισμό του  αριθμού δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 25 του ν. 3852/ 2010 με βάση τον μόνιμο πληθυσμό της, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή του 2011.

Για τον Δήμο Ζαγορίου με μόνιμο πληθυσμό 3724 άτομα δεν αλλάζει κάτι ως προς τον αριθμό των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, παραμένουν 17 οι έδρες.

Ωστόσο, επέρχεται μια αλλαγή στον αριθμό των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια.

Ειδικότερα, η εκλογική περιφέρεια Κεντρικού Ζαγορίου θα έχει 5 έδρες από 4 που είχε όταν ίσχυε ο πραγματικός πληθυσμός και η εκλογική περιφέρεια Ανατολικού Ζαγορίου θα εκλέγει 6 δημοτικούς συμβούλους από 7 που διέθετε πριν.

Η εκλογική περιφέρεια Τύμφης παραμένει με 4 έδρες και από 1 έδρα οι εκλογικές περιφέρειες Παπίγκου και Βοβούσας, όπως ίσχυε.

Εν κατακλείδι, η  μοναδική  αλλαγή είναι η μείωση των εδρών από 7 σε 6 στο Ανατολικό Ζαγόρι και η αύξηση από 4 σε 5 στο Κεντρικό Ζαγόρι, γεγονός που διαφοροποιεί και την κατάρτιση των συνδυασμών των υποψηφίων για τις εκλογές του Μαΐου, όχι ως προς το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ή την ποσόστωση, αλλά μόνο σε αυτές τις δυο εκλογικές περιφέρειες.