Μ. Τζούφη: Κίνδυνος αποκλεισμού υποψηφίων από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή λόγω μη καταβολής παραβόλου

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων στην ειδική αγωγή.

 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.750 υποψήφιοι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον ενιαίο πίνακα της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ παρά το γεγονός ότι κατέθεσαν εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ωστόσο, μια σειρά από τεχνικά προβλήματα, ασάφειες και δυσλειτουργίες του συστήματος κατά τη διαδικασία εξόφλησης του παραβόλου των 3 ευρώ απειλούν την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και ευθύνονται για τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού υποψηφίων που διαθέτουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.

 

Λαμβάνοντας υπόψη πως οι υποψήφιοι κινδυνεύουν όχι μόνο να αποκλειστούν από τους προσεχείς μόνιμους διορισμούς, αλλά και να μην μπορούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές για τα επόμενα τρία χρόνια, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν απαντήσεις και άμεσες παρεμβάσεις ώστε να επιλυθεί το ζήτημα με θετικό τρόπο.