Νίκος Παππας:”Λύση στο πρόβλημα της κάλυψης ψηφιακού σήματος στο Δήμο Ζαγορίου”

Σε συνέχεια της απάντησης στην αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς στις 2 Ιουνίου, με αριθμ. Πρωτ. 1992/2-6-2017 με θέμα το πρόβλημα ψηφιακής κάλυψης του Δήμου Ζαγορίου, ο Υπουργός Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε σήμερα με συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ιωαννίνων.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε αρχικά στις στρεβλώσεις που υπήρξαν κατά τη μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η μετάβαση αυτή έγινε ταυτόχρονα με το κλείσιμο της ΕΡΤ, προκειμένου η τελευταία να αποκλειστεί από το διαγωνισμό και είχε, ουσιαστικά, ως μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας του ιδιωτικού φορέα που την ανέλαβε, γεγονός που απέβη εις βάρος των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, μεταξύ των όποιων και ο Δήμος Ζαγορίου, αφού λόγω του περιορισμένου κοινού στις περιοχές αυτές κατέστη ασύμφορο για τον πάροχο η εκεί μετάδοση του σήματος.

Στη συνέχεια, ο κύριος Υπουργός, αφού αναφέρθηκε στην Κ.Υ.Α. (834 ΦΕΚ 1203/2017), με την οποία προβλέπεται η ψηφιακή κάλυψη της Θράκης, καθώς και νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος, επιβεβαιώνοντας πως βρισκόμαστε κοντά στην εξασφάλιση χρηματοδότησης, ώστε μέχρι το τέλος του έτους, με συνδυαστικές δράσεις, να υπάρχει κάλυψη στο 100% της Επικράτειας με την αναβάθμιση των υπαρχόντων κεραιοσυστημάτων αλλά και με τη δωρεάν πρόσβαση των κατοίκων των περιοχών αυτών, συμπεριλαμβανονμένου των χωριών του Ζαγορίου, σε δορυφορικά πιάτα.