Νεκροί από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα -Τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι, πληροφορίες για άλλους δύο

Μπορεί η μισή Ελλάδα να «ψήνεται» από τις υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο η βόρειες περιοχές πλήττονται από σφοδρότατη κακοκαιρία. Και δυστυχώς η κακοκαιρία στην Χαλκιδική έφερε και θύματα, καθώς αργά το βράδυ επιβεβαιώθηκαν τρεις θάνατοι, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για άλλους δύο.

Σύμφωνα με πηγές τις Πυροσβεστικής στη Νέα Πλαγιά Χαλκιδικής υπάρχει μία νεκρή και δύο τραυματίες από πτώση στέγης σε ταβέρνα, λόγω της σφοδρότατης καταιγίδας που έπληξε την κεντρική Μακεδονία πριν από λίγο. Οι άλλοι δύο επιβεβαιωμένοι θάνατοι ήρθαν κοντά στο «Ποτίδαια Παλάς» από πτώση δέντρου, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς στην Σωζόπολη Χαλκιδικής, από ανατροπή τροχόσπιτου λόγω του αέρα!

Σύμφωνα με το voria.gr, η νεκρή στην Νέα Πλαγιά, είναι μια Ρουμάνα υπήκοος, ενώ στη Νέα Ποτίδαια αναφέρουν πως τα θύματα είναι ένας πατέρας 39 ετών από την Ρωσία και το 2 χρονών παιδί του. Αυτά τα στοιχεία προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

Στο τροχόσπιτο ένα ζευγάρι φέρεται να έχασε τη ζωή του, ενώ έχει χρειαστεί να απεγκλωβιστούν πάνω από 20 άτομα στην περιοχή. Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο διάβα τους στην περιοχή, κοντά στη θάλασσα, ενώ υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε αρκετούς Δήμους.

Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Πληροφοριοδότης» Ημαθίας, στη Νικομήδεια ένας ηλικιωμένος δεν πρόλαβε να πάει στο σπίτι του για να προφυλαχθεί και έχασε την ζωή του.

Και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, στη σελίδα του στο Facebook ανέφερε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/katastrofes-kakokairia-boreia-ellada-plirofories-thymata