Ντρέπεται και η ντροπή….

Σε μία χώρα χρεοκοπημένη,με μία οικονομία διαλυμένη εδώ και χρόνια με πολιτικούς όλων των αποχρώσεων τουλάχιστον αποτυχημένους, Και ενώ ο πρωθυπουργός ο οποίος αυτές τις μέρες ξεκουράζεται στην Ήπειρο μας έταξε Λίγη υπομονή για το τελευταίο μίλι της περιπέτειας του κορονοϊού, ήρθε σήμερα ο ΕΟΔΥ να αποδείξει περίτρανα οτι ζουμε σε ένα ψέμα.
Ψέμα και για την επιχείρηση Ελευθερίας όπως ονομάστηκε η καμπάνια εμβολιασμού, ψέμα και για το τελευταίο μίλι το οποίο τελικά Αποδείχθηκε όπως είπε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι ήταν ένα ψεματάκι προς άγραν τουρισμού το καλοκαίρι, ψέμα επίσης ότι το εθνικό σύστημα υγείας είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που θα έρθουν τους χειμερινούς μήνες όπως διατείνονταν οι υπουργοί το προηγούμενο διάστημα, ψέμα ότι η Τρίτη δόση του εμβολίου η λεγόμενη και αναμνηστική καλύπτει και την μετάλλαξη ομικρον και πόσα άλλα ακόμη θα μπορούσα να απαριθμήσω στον κατάλογο τον ακατάσχετο τον ηλίθιο Τι τον που ακούμε καθημερινά από τα καλό ταϊσμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας μας.
Τώρα λοιπόν Και εν μέσω αυτής της καταιγίδας Έφτασε ο κόμπος στο χτένι καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει αποφάσεις τώρα.
Καταρχήν θα πρέπει να αποδεχτεί την αποτυχία της σε όλους τους τομείς και να δώσει το λόγο στον λαό. Κατά δεύτερο λόγο έστω και τώρα θα πρέπει να προβεί σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνταν εδώ και δύο χρόνια να γίνουν για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.
Το μπαλάκι πλέον έχει πέσει στους πολίτες, Όπως ήταν πάντα άλλωστε Απλά τώρα σου λέει πάρε την ευθύνη σου κάνε self test, μη βλέπεις τους γονείς σου, μη βλέπεις τους παππούδες. Εγώ δεν σε κλείνω. Γιατί δεν μπορώ. Το ταμείο δεν έχει μία για να πληρώσω οποιαδήποτε αποζημίωση. Αλήθεια Τι απέγινε εκείνο το υπερταμείο των 775 δισεκατομμυρίων ευρώ που έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Ένωση Με σκοπό να ενισχύσει τις χώρες που επλήγησαν τόσο βαριά τα δύο τελευταία χρόνια με την Πανδημία; ακούγεται ότι εάν ποτέ έρθουν χρήματα από αυτό το ταμείο θα έρθουν με την ανάλογη εποπτεία. Για να το λέμε Λοιπόν ξεκάθαρα με μνημόνιο. Αν έρθουν.
Από την άλλη πλευρά βλέπουμε την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ολισθαίνει διαρκώς σε ατοπήματα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την τραγική συγκυρία που βιώνουμε την περίοδο αυτή για πολιτικό όφελος. Στο ίδιο μοτίβο κινουνται και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Οι πολίτες και πάλι στη μέση Χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν, με τα οικονομικά τους να πάνε από το κακό στο χειρότερο μην έχοντας καμία ελπίδα να ορθοποδήσουν στο άμεσο μέλλον.
Κάνοντας Λοιπόν ταμείο σε όλα τα επίπεδα διαπιστώνει κανείς ότι η χώρα αυτή από τύχη ή από κάποια άνωθεν παρέμβαση και δεν αναφερόμαστε σε εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποιονδήποτε άλλον, πορεύεται.
Εάν η ψυχή μας όμως έχει τελειώσει πια; εάν οι πάνω από 20.000 νεκροί έως τώρα μπορούσαν να μας μιλήσουν, τι θα μας έλεγαν άραγε;
Επειδή λοιπόν υπό άλλες συνθήκες το Καθολικό lockdown θα Είχε ανακοινωθεί ήδη από τον Πρωθυπουργό ο οποίος φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, τώρα θα πάρουν κάποια υποτυπώδη μέτρα και θα μας αφήσουν στην τύχη μας. Το κακό είναι ότι οποιοσδήποτε και να ήταν στην κυβέρνηση πιθανώς το ίδιο θα γινόταν. Αυτό σημαίνει περίτρανα ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για το μέλλον εάν συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο.
Ας προσέξει ο καθένας τον εαυτό του και την οικογένειά του Ας πάρει όποια μέτρα θεωρεί εκείνος ότι είναι αναγκαία, έως ότου δούμε πού θα οδηγήσει Η κατάσταση στην οποία μας έφεραν όλοι ανεξαρτήτως οι πολιτικοί και οχι μονο.
Προς το παρόν πάντως εκείνο το οποίο Είναι λυπηρό και σαφέστατα επισκιάζει το εορταστικό κλίμα των ημερών είναι ότι στερούν από τα παιδιά την ελπίδα. Η γενιά των σαραντάρηδων έχει ήδη καταστραφεί έχοντας τις πλάτες τους πάνω από μία δεκαετία οικονομικής κρίσης και ακόμη διετία της πανδημίας και βλέπουμε. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα μικρά παιδιά Θα μάθουν να ζούνε κάτω από ένα καθεστώς ελεγχόμενο σε όλα τα επίπεδα Θεωρώντας ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Επίσης θα στερηθούν τη δυνατότητα να κάνουν εύκολα φίλους να κάνουν σχέσεις να κοινωνικοποιηθούν να μπορέσουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να οδηγήσουν η χώρα αυτή σε μία νέα σελίδα.
Για μία έστω φορά ας βρεθούν κάποιοι να πάρουν τις ευθύνες τους όσο ακόμη προλαβαίνουν. Η οργή του κόσμου έχει φτάσει σε τεράστια επίπεδα και αν η κατάσταση συνεχίσει όπως πηγαίνει θα έχει και απρόβλεπτες διαστάσεις.
Και ας μην στεναχωρηθούν οι επιτελείς των κομμάτων όταν θα δούνε στις εκλογές Όποτε και αν αυτές γίνουν την αποχή να φτάνει επίπεδα ρεκόρ. Δεν αξίζετε κύριοι την ψήφο μας. Κανένας. Τόσο απλά τόσο λιτά.
Όσο τα μ.μ.ε. συνεχίζουν να έχουν αυτόν τον άθλιο ρόλο που έχουν τα τελευταία χρόνια, Όσο ο κόσμος είναι διχασμένος και βαθύτατα προβληματισμένος όχι μόνο για την Πανδημία αλλά και για τις οικονομικές τις συνέπειες οι οποίες είναι μπροστά μας, πόσο κανείς από εσάς δεν έχει θέση στο κοινοβούλιο.
Λυπάμαι πραγματικά που ενόψει της νέας χρονιάς δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας άνθρωπος που θα ευχηθεί Καλή χρονιά και θα το εννοεί.
Να προσέχετε την υγεία σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα.