“Ντύθηκαν”… ΥΠΕΡΟΧΕΣ! Ο Α.Σ. Γιάννενα πέτυχε ασύλληπτη ανατροπή από 0-2, 3-2 και πανηγύρισε τρομερή νίκη επί της Λάρισας

Την Λάρισα υποδέχθηκε ο Α.Σ.Γιάννενα στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’2. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονταν ισόβαθμες στους 17 βαθμούς και ήθελαν τη νίκη για να απεμπλακούν από τους κινδύνους στην ουρά. Οι φιλοξενούμενες πήραν σχετικά άνετα το προβάδισμα με 0-2 σετ, αλλά ο Α.Σ. δε τα παράτησε και με ανεπανάληπτη αντεπίθεση γύρισε το ματς πανηγυρίζοντας τεράστια νίκη με 3-2 στα σετ.

Ο Α.Σ. ξεκίνησε δυνατά το ματς προηγούμενος με 4-0 στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενες άρχισαν σιγά σιγά να ισορροπούν το παιχνίδι, μειώνοντας σταθερά τη διαφορά. Μάλιστα κατάφεραν να πάρουν και απόσταση πέντε πόντων (10-15), βάζοντας δύσκολα στις παίκτριες της γιαννιώτικης ομάδας. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανεβάσουν την απόδοση τους ισοφαρίζοντας σε 20-20, δείχνοντας ικανές για την ανατροπή. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς την Ζιώγα. Η Λαρισιαία διαγώνια πήρε πάνω της την ομάδα και με συνεχόμενους πόντους χάρισε το σετ 22-25.

Ισορροπημένο ματς στο δεύτερο σετ. Η Ε.Α. ξέφυγε με 2-6, ο Α.Σ. ισοφάρισε σε 7-7 και μετά το 12-15 κατάφερε με εξαιρετικά σέρβις της Μπιρλαντεάνου να περάσει μπροστά 16-15. Και πάλι, όμως, όπως και στο πρώτο σέτ η εκπληκτική Ζιώγα ανέλαβε τα ηνία καθώς από τη μία σκόραρε συνεχώς, ενώ και στο μπλοκ έκοβε κάθε προσπάθεια των παικτριών των γηπεδούχων. Έτσι η Λάρισα πανηγύρισε την κατάκτηση και του δεύτερου σετ με 21-25.

Και εκεί που έμοιαζε πως οι φιλοξενούμενες είχαν το μομέντουμ του ματς με το μέρος του το τρίτο σετ αποδείχθηκε όαση για τον Α.Σ. Με τρομερή παρουσία πήρε διαφορά δέκα πόντων 11-1 και 13-3, δείχνοντας τον απαιτούμενο σφυγμό και στηριζόμενος στα καλά σέρβις και στο αναγεννημένο μπλοκ. Μετά το 24-15 η Λάρισα προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση, μείωσε σε 24-19, αλλά τελικά έχασε το σετ με 25-19 για το 2-1.

Το θεριό του… Α.Σ. ξύπνησε για τα καλά και μετά το 8-6 του τετάρτου σετ οι γιαννιώτισες σκόρπισαν «τρόμο» πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης με αποτέλεσμα το σκορ να ξεφεύγει 20-9. Η ισοφάριση ήρθε γρήγορα μετά την κατάκτηση και του δεύτερου συνεχόμενου σετ (25-14).

Στο τάιμπρεικ η Λάρισα ξεκίνησε καλύτερα και με μεγαλύτερη συγκέντρωση, όπου προηγήθηκε με 2-5 και 3-6. Γρήγορα ο Α.Σ. κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6, όμως και πάλι οι φιλοξενούμενες πέρασαν μπροστά με 6-8. Από εκείνο το σημείο οι γιαννιώτισσες τα έπαιξαν όλα για όλα, έβγαλαν υπέροχες άμυνες και κατάφεραν να πάρουν το σετ με 15-12 και μαζί τη νίκη με 3-2.

ΣΕΤ: 22-25, 21-25, 25-19, 25-14, 15-12

Α.Σ.ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Τσιούπης): Μαγκλάρα Γ., Λάγκα, Παπάζογλου, Στεφάνου Σ.-λ, Τζαλαλή Κ., Παππά – Ζώη, Ασημακίδου, Κωσταδήμα, Μαγκλάρα Χ., Τζαλαλή Σ., Στεφάνου Σωτ., Βολυράκη, Αναστασίου-λ, Μπιρλαντεάνου

Ε.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ (Πνάκας): Μπατσομήτρου, Μπερμπέρογλου, Ριζομάρκου, Εξάρχου, Παπαδοπούλου, Κουτσογιάννη, Πλάκια, Τίκα-λ, Αλβίζου, Ζιώγα, Γίτση, Μανδραβέλη