Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Residency στους Μελιγγούς Δωδώνης

Η Αδελφότητα Μελιγγών ανακοίνωσε μέσω ειδικής, για την περίσταση, ιστοσελίδας (www.photomeliggoi.gr), σε παγκόσμιο επίπεδο, το δεύτερο πρόγραμμα παραμονής και φιλοξενίας (residency program) ενός φωτογράφου, στους Μελιγγούς Δωδώνης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται με την πλήρη στήριξη του διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας Photometria (www.photometria.gr).

Ο θεσμός του residency, παγκοσμίως, είναι ένας συνηθισμένος τρόπος φιλοξενίας ενός καλλιτέχνη (ή ομάδας καλλιτεχνών), ο οποίος επιλέγεται από ειδική επιτροπή, ύστερα από παγκόσμια προκήρυξη, προκειμένου να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο έργο γύρω από ένα θέμα που, συνήθως, ορίζεται από τον φορέα που προκηρύσσει το πρόγραμμα παραμονής.

Η φετινή επιτροπή επιλογής απαρτίζεται από τον Tommaso Parrillo (υπεύθυνος του εκδοτικού οίκου Witty Kiwi), τον εκπρόσωπο του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Void που ασχολείται με τη φωτογραφία και που εδρεύει στην Αθήνα, και τον Αχιλλέα Τζιάκο (αντιπρόεδρο του διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας PHOTOMETRIA).

Για το φετινό, όπως και το περυσινό, residency program της Αδελφότητας Μελιγγών επιλέχθηκε σαν θέμα το πολιτιστικό περιβάλλον του χωριού Μελιγγοί και της περιοχής της Δωδώνης. Η περίοδος για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι μέχρι το βράδυ της 30ης Απριλίου και ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί θα βρεθεί στο χωριό Μελιγγοί Δωδώνης από την 6η μέχρι την 26η Ιουλίου (www.meliggoi.gr).