ΟΑΕΔ: Εντός της εβδομάδας νέο πρόγραμμα για προσλήψεις 6.000 ανέργων

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση έξι χιλιάδων (6.000) ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το πρόγραμμα αναμένεται να βγει στον αέρα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου ή την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. 

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης έξι χιλιάδων (6.000) άνεργων επιστημόνων, κατόχων πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή/και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ηλικίας έως 39 ετών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα στους κάτωθι τομείς:

α) Μεταποίηση-Βιομηχανία

β) Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών: (Τηλεπικοινωνίας, υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες και δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας),

γ) Υλικά-Κατασκευές(Κατασκευές)