Οι Μελιγγοί φιλοξενούν το φεστιβάλ φωτογραφίας της PHOTOMETRIA

Η καλοκαιρινή περίοδος εκδηλώσεων στο χωριό Μελιγγοί Δωδώνης «ΜΕΛΙΓΓΟΙ – Καλοκαίρι 2017» ξεκινά με μια σημαντική εκδήλωση για τη φωτογραφία.

Στα πλαίσια της φετινής PHOTOMETRIA (www.photometria.gr), την Δευτέρα 5 Ιουνίου, oι συμμετέχοντες στο 3ήμερο σεμινάριο φωτογραφικής πρακτικής και θεωρίας Photographic Notes, σπουδαστές φωτογραφίας και μέλη φωτογραφικών ομάδων, θα φιλοξενηθούν από την Αδελφότητα Μελιγγών στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου Μελιγγών.

Η ημέρα της PHOTOMETRIA στους Μελιγγούς Δωδώνης θα ξεκινήσει το πρωί όταν η ομάδα των φωτογράφων, με την καθοδήγηση της Ελένης Μουζακίτη (http://elenimouzakiti.com), θα ασχοληθούν με θέματα φωτογραφικής πρακτικής και θεωρίας. Το απόγευμα, η ημέρα θα τελειώσει με ένα μεγάλο πάρτι, στον χώρο της Πινακοθήκης Μελιγγών, με εδέσματα που θα ετοιμάσουν γυναίκες και άντρες του χωριού, γιορτάζοντας τη γνωριμία τους με τους ανθρώπους της PHOTOMETRIA και τους φιλοξενούμενούς τους.

Μαζί με κρασί και τσίπουρο, η παρέα θα χορέψει στους ρυθμούς των «Μουκλιόμος» και του Γιάννη Χαλδούπη (από τις 8:00’μμ, και μετά). Η μουσική του Γιάννη Χαλδούπη έχει πολλά στοιχεία μέσα: Ηπειρώτικα, τζαζ, rock, balkan και ρομ. Με αυτοσχεδιασμούς, πολύ πάθος και μεράκι γίνεται κάτι πολύ δυναμικό.

Το πάρτι είναι ανοιχτό σε όσους αγαπούν τη φωτογραφία και τη PHOTOMETRIA, τη βαλκανική μουσική και τα πωγωνήσια, αλλά και τους Μελιγγούς Δωδώνης.

Από τις 7:00’ το απόγευμα, στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Μελιγγών και την Πινακοθήκη Μελιγγών, με ελεύθερη είσοδο.

(πληροφορίες: www.meliggoi.gr – fb: Μελιγγοί Δωδώνης – τηλ: 6951303567 )