Οι προβλέψεις του “γκουρού” για το Δήμο Ιωαννιτών-Σχόλιο”φωτιά” για την τοπική ΝΔ

Ξεκινάμε την τελευταία εβδομάδα όπως σας υποσχεθήκαμε, με παρασκήνια και προβλέψεις για τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής.

Δήμος Ιωαννιτών για απόψε.

Εννέα οι υποψήφιοι, όλοι γνωστοί και μή εξαιρεταίοι.Ας τους δούμε έναν εναν:

Θ. Μπέγκας: Ο Δήμαρχος “με την αλήθεια του έργου του”, το οποίο βέβαια παραπέμπει ως το 2023 και βάλε, ξαναζητά την ψήφο των συμπολιτών, αφού μας ενημέρωσε οτι παρέλαβε χάος και εφτιαξε μια νεα παράταξη( αχα καλό ε), ενω παράλληλα με τη δραστηριότητα του Πνευματικού Κέντρου, μας….ξεβλάχεψε κιόλας!Ξέρει οτι στον αστικό ιστό δεν….,οπότε ποντάρει φουλ στα περιφεριακά.Με λιγότερους απο τους μισούς Δημοτικούς Συμβούλους όμως, η σφαγή έχει ξεκινήσει ηδη. Πρόβλεψη: Κουτσα-στραβά θα πάει δευτερο γύρο. Όποιον και να έχει όμως αντίπαλο εκεί, πολύ σκούρα τα πράγματα…..

Νίκος Γκόντας: Πρόκειται για μπαρουτοκαπνισμένο πολιτικό, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, αλλά δυστυχώς πάσχει απο ψηφοδέλτιο.Εαν η ΝΔ τον είχε επιλέξει,τα πράγματα θα ήταν σαφώς διαφορετικά. Πρόβλεψη: Θα πάρει την τρίτη θέση, με πολύ μεγάλο ποσοστό στον αστικό ιστό.

Λάζαρος Νάτσης:Ενω πρόκειται για πολύ αξιόλογο άνθρωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ το σκέφτηκε κανα χρόνο και βάλε για να του δώσει τη στήριξη, με αποτέλεσμα να στερείται οποιασδήποτε ελπίδας να κοντράρει τους συνυποψηφίου του.Πραγματικά είναι ακατανόητο πώς το κυβερνών κόμμα θα καταφέρει να μην έχει ούτε Δήμο, ούτε φυσικά την Περιφέρεια στην Ήπειρο. Εδώ οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα. Αλλα αυτά απο Δευτέρα.

Μωυσής Ελισάφ: Μια υποψηφιότητα η οποία φαίνεται οτι έχει δουλευτεί απο πολύ καιρό πρίν, με αποτέλεσμα τη συγκρότηση ενος δυνατου ψηφοδελτίου, έχει καταθέσει ως παράταξη και πολλές προτάσεις ως τώρα, φέρνοντας στην πολιτική επικαιρότητα πολλά νέα, φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα. Είναι ανεξάρτητος και εκεί πόνταραν οι αντίπαλοι του, όμως έχει και την προσωπικότητα και το ψηφοδέλτιο για να καταφέρει να ενώσει.

Πρόβλεψη: Θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών.Μόνο με τεράστια έκπληξη και παρουσία Γκόντα στον τελικό θα έχει σοβαρό αντίπαλο για τη Δημαρχία.

Τατιάνα Καλογιάννη: Με τη ΝΔ κατακερματισμένη,αν και έχει την επίσημη στήριξη του κόμματος, θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ για να περάσει στο δεύτερο γύρο.Έχει κάποια στελεχη πολύ αξιόλογα στο ψηφοδέλτιο της, αλλά τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

Πρόβλεψη: οριακά τέταρτη πίσω απο τον Ν. Γκόντα, ή με έκπληξη τρίτη.

Α. Μπαρτζώκας: Ο ευγενής καθηγητής μετεωρολογίας θα προσπαθήσει να αυξήσει τις δυναμεις του,  καθώς θα παίξει σπουδαίο ρόλο στη διακυβέρνηση λόγω απλής αναλογικής.Ας μη ξεχνάμε οτι η παράταξη του ήταν με διαφορά η πιο…συνεπής στα Δημοτικά Συμβούλια.

Όλυ Τσουμάνη: Σε αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ προσδοκά και η παραταξή της, κάτι που φαίνεται οτι θα επιτύχει.

Βασίλης Καφαράκης: Με το μέτωπο δράσης κινείται στον Αριστερό χώρο και θα επιδιώξει εκπροσώπηση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χρήστος Πατσούρας: Με την Αριστερή Παρέμβαση θα δώσει και αυτός τον αγώνα του για μια θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτές είναι οι προβλέψεις του γκουρού για το Δήμο.Και το έχουμε πει εδω και καιρό! Αν τα ποντάρετε και σας βγούνε μη μας ξεχάσετε!! Μια μπυρίτσα κέρασμα για τη ζέστη!!!

Παρτε τώρα και ενα σχόλιο φωτια του έταιρου Καππαδόκη σχετικα με τα της ΝΔ στα Ιωάννινα:

 

Το γεγονός πως Γκόντας-Καλογιάννη κατέρχονται στις κάλπες με ουδεμία διάθεση σύγκλησης είναι δεδομένο . Υπάρχει όμως περίπτωση να έχουν ένα και μοναδικό κοινό σημείο ; Αυτό της στήριξης στον ίδιο Περιφερειακό Υποψήφιο ; Ποιός λέτε να’ναι αυτός ; Ο νυν ή ο «άλλος»;

Και μια που τ’αναφέραμε , απ’την απέναντι όχθη τι γίνεται ; Ποιόν υποψήφιο Δήμαρχο θα στηρίξουν οι Περιφερειακοί ; Την επίσημη υποψηφιότητα , τον αντάρτη ή κάποιον τρίτο ;

Πώς τα κατάφεραν έτσι στη ΝΔ πάντως , είναι να τρελαίνεσαι . Αντί να κάνουν παρέλαση , μιας και αντίπαλος είναι ο κανένας , κατάφεραν να κατέβουν με δυο συν δυο υποψήφιους ! Τέτοια αυτοκτονικά σύνδρομα ούτε ο Κούλης !

Θα μου πεις , η μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων στο τοπικό επίπεδο , καθώς και οι ευνοϊκές συγκυρίες για κατάληψη καρέκλας εξέθρεψαν ακραία φαινόμενα φιλοδοξίας . Σε βαθμό που μέχρι πρότινος πολιτικοί συνοδοιπόροι να μη μιλιούνται . Αυτά παθαίνεις όμως όταν τα τοπικά σου όργανα έχουν στελέχωση της πλάκας , που δε μπορεί αν όχι να εμπνεύσει , έστω να επιβάλλει ενιαία πορεία . Ας πρόσεχαν .

Απ’την άλλη βέβαια , ας περιμένουμε και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών , με τις οποίες δεν ασχολείται κανείς απ’τους ντόπιους φωστήρες , γιατί ενδέχεται να έχουμε αλλαγές και αναταράξεις . Πιστεύω πως καταλαβαινόμαστε .