Οι προσδοκίες του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον υποβιβασμό την περασμένη σεζόν

Η περυσινή σεζόν αποδείχθηκε απογοητευτική, αφού η ομάδα υποβιβάστηκε από την κορυφαία κατηγορία. Επίσης αποχώρησε από το σύλλογο ο έμπειρος Έλληνας προπονητής Γιάννης Πετράκης, μετά την πενταετή θητεία του. Οι ΠΑΣ Γιάννινα υποβιβάστηκε μετά την ήττα του από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο οποίος εμφανίζεται ως το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της νέας σεζόν, σε ιστοσελίδες όπως stoixima24.net. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ολοκλήρωσε αήττητος το πρωτάθλημα την περασμένη χρονιά, κάτι που αποτελεί ένα εκπληκτικό επίτευγμα.

 

Διαφορετικά ήταν τα πράγματα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος συγκέντρωσε 27 βαθμούς σε 30 αγωνιστικές, και υποβιβάστηκε αφού τερμάτισε στην 14η θέση. Αυτό σήμαινε ότι μαζί με τον Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν στην Σούπερ Λιγκ 2. Κέρδισε μόνο επτά παιχνίδια, έφερε έξι ισοπαλίες, ενώ είχε 17 ήττες. Επίσης σημείωσαν μόλις 19 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, κάτι που σίγουρα είναι ο λόγος που υποβιβάστηκε. Το ερώτημα τώρα είναι ποιες είναι οι προσδοκίες για επόμενη σεζόν;

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσδοκά να έχει επιτυχημένη πορεία στη Σούπερ Λιγκ 2 και να κερδίσει την άνοδο του στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου την επόμενη σεζόν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υποβιβασμός προκάλεσε μεγάλο σοκ μετά από μια εξαιρετικά απογοητευτική σεζόν συνολικά. Αρκεί μόνο να δούμε την σεζόν 2017/18, όπου τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος και έφτασε έως και τα προημιτελικά στο κύπελλο Ελλάδος.

 

Είχε επίσης και άλλες επιτυχίες λίγες σεζόν νωρίτερα. Τόσο τη σεζόν 2014/15 όσο και τη σεζόν 2015/16, τερμάτισε στην έκτη θέση ως μία από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συγκεντρώνοντας 53 και 42 βαθμούς αντίστοιχα. Αυτό είναι απλά μια σαφής ένδειξη της πτώσης την περασμένη σεζόν και πόσο έκπληξη προκάλεσε ο υποβιβασμός του. Όλα αυτά ακολούθησαν την μικρή περίοδο κρίσης του συλλόγου μεταξύ 2002 και 2008, την οποία όλοι ελπίζουν ότι δεν θα επαναληφθεί.

 

Ο Άργυρης Γιαννίκης είναι ο νέος προπονητής της ομάδας και ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης ελπίζει σε άμεση επάνοδο την ερχόμενη σεζόν. Θεωρείται ως ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην περιοχή της Ηπείρου, οπότε ο υποβιβασμός του ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Έχει μια από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας και ξεκινάει μεταξύ των φαβορί για τον τίτλο και να κερδίσει την άμεση επάνοδο στην κορυφαία κατηγορία.