Ο πλανήτης ετοιμάζεται για την πιο μουντή Πρωτοχρονιά των τελευταίων δεκαετιών -Στη σκιά της πανδημίας

Για την πιο μουντή Πρωτοχρονιά των τελευταίων δεκαετιών στη σκιά της πανδημίας ετοιμάζεται ο πλανήτης με τα περιοριστικά μέτρα να επιβάλουν απαγόρευση των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων και των φαντασμαγορικών σώου για δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Μετά από μια εφιαλτική χρονιά με τουλάχιστον 1,7 εκατ. θύματα της Covid-19 τα τελευταία κύματα της πανδημίας υποχρέωσαν τις κυβερνήσεις ανά την υφήλιο να επιβάλουν νέα lockdown και ανάγκασαν τους κατοίκους της υδρογείου να παρακολουθήσουν από τους καναπέδες τους τις υποτονικές πρωτοχρονιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις. Από το Σίδνεϊ μέχρι τη Ρώμη δισεκατομμύρια πολίτες θα παρακολουθήσουν από τους δέκτες των τηλεοράσεών τους ή διαδικτυακά τα σόου των πυροτεχνημάτων και τις πρωτοχρονιάτικες συναυλίες, όσες τουλάχιστον δεν έχουν ακυρωθεί.

Η αυγή του 2021 ανέτειλε ήδη στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος στα νησιωτικά κράτη Κιρμπάτι και Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκεανό και τελευταία θα υποδεχθούν το νέο έτος 26 ώρες αργότερα τα ακατοίκητα νησιά Χάουλαντ και Μπέικερ περίπου 3.100 χμ νοτιοδυτικά της Χονολουλού. Αν και τα νησιά του Ειρηνικού απέφυγαν τα χειρότερα με την πανδημία, η φετινή Πρωτοχρονιά εκεί θα είναι εντελώς διαφορετική με τα κλειστά σύνορα, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα lockdown.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/o-planitis-moynti-protohronia-skia-pandimias-koronoioy