Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΠΡΑΤΤΩ το Σάββατο – Συζήτηση τη Δευτέρα για «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης»

Στις διαδοχικές τακτικές συνεδριάσεις της (29 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου) η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ, συζήτησε για Πρέσπες, Novartis, προσφυγικό, τράπεζες και τα διαδραματιζόμενα στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, εξετάστηκε η προετοιμασία της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης στελεχών του ΠΡΑΤΤΩ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος της Κίνησης παρουσίασε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου το σχέδιο της εισήγησης του προς τη Συνδιάσκεψη που θα αναφέρεται στην κατάσταση της χώρας καθώς και το ρόλο και τα καθήκοντα του ΠΡΑΤΤΩ.

Στην εισήγηση του ο κ. Ν. Κοτζιάς θα αναφερθεί στην φιλελεύθερη πολιτική με ορισμένες ιδιαιτερότητες που ακολουθεί η ΝΔ, στα προβλήματα δημοκρατίας και αυταρχισμού και τυραννικότητας της κυβέρνησης που συνδέονται με πολιτική ρεβανσισμού, την πολιτική συμμαχιών και τη στάση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ένας απλός ρεβανσισμός, όπως πιστεύουν ορισμένες αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Δεν έχει μόνο ένα άμεσο ορίζοντα. Είναι μια πολιτική διαμόρφωσης, όσο το δυνατόν, περισσότερων συμμαχιών. Σε αυτό βοηθά το ΚΙΝΑΛ της κ. Γεννηματά. Αποτροπής στο να υπάρξουν άλλες εναλλακτικές λύσεις στην πολιτική, και σε αυτό βοήθησαν ορισμένες αδύναμες πλευρές της κυβέρνησης της τελευταίας τετραετίας. Η ΝΔ επιδιώκει τη μακρόχρονη διασφάλιση του συστήματος, όπως την κατανοούν οι νεοφιλελεύθεροι. Δηλαδή, μια στην κυριολεξία συντηρητική πολιτική που εμφανίζεται ως νεωτερική.

Επίσης, θα απαντήσει στο ερώτημα πως το ΠΡΑΤΤΩ θα συμβάλλει στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας και των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει για την προσπάθεια που καταβάλλει η Κίνηση και ο ίδιος στην προώθηση συγκρότησης μιας μεγάλης συμμαχίας ης Αριστεράς. Στόχος είναι το ΠΡΑΤΤΩ να είναι και να λειτουργεί ως μια ενωτική, προωθητική δύναμη, ανοικτή, χωρίς μικρομεγαλισμούς, σε συνεργασίες σε επιμέρους ζητήματα και σε συμμαχίες στα μεγάλα θέματα.

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΠΡΑΤΤΩ τη Δευτέρα (11/11/19), συζήτηση με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης», με ομιλητές τους κ. Ν. Βούτση, Π. Γερουλάνο και Ν. Κοτζιά. Συντονιστής θα είναι ο κ. Ν. Λέανδρος, αντιπρύτανης Παντείου. Η συζήτηση θα λάβει χώρα στο Καφέ Πόλις (Πεσμαζόγλου 5) και ώρα 20:00. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στους πολίτες.