Παρουσίασε υποψηφίους σε Άρτα και Πρέβεζα ο Στ. Ζούμπας

Μήνυμα ενότητας, νίκης και ισχυρής παρουσίας την επόμενη μέρα των εκλογών έδωσε η παράταξη Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος και των Υποψηφίων της Π.Ε. Άρτας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/9 στο καφέ Βυζάντιο στην κεντρική πλατεία της Άρτας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στέφανος Ζούμπας παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» και τους υποψήφιους της Π.Ε. Άρτας και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τον σπουδαίο ρόλο της αυτοδιοίκησης τονίζοντας την μεγάλη ασφάλεια που νιώθουν τώρα οι πολίτες σε όλους τους τομείς. Ανέλυσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε μεταξύ άλλων: «ΤΟ ΠΑΣΟΚ βρίσκεται δίπλα στον κόσμο της παραγωγής και τον κόσμο της εργασίας, τους ανθρώπους που θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχει μια διαφορετική μέρα και προοπτική στην Ελλάδα. Γι’ αυτό ακριβώς οι εκλογές της αυτοδιοίκησης έχουν πολύ σημαντικό χαρακτήρα καθώς θα δώσουν τον τόνο και το βηματισμό ως ενδιάμεση πορεία προς τις Ευρωεκλογές και τις Εθνικές εκλογές. Γι’ αυτό λοιπόν σας καλώ σε αυτό τον αγώνα, σε αυτό τον όμορφο αγώνα, που δίνει ο Στέφανος και οι συνεργάτες του, σε αυτό τον αγώνα που όλοι μαζί εδώ σήμερα με τη δυναμική παρουσία δίνουμε έναν τόνο αισιοδοξίας και ελπίδας να το δώσουμε στις κάλπες».

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο Στέφανος Ζούμπας ανέφερε:

«Δυστυχώς αυτό που άκουσα από πολλούς εδώ στην Άρτα και που φυσικά μπορώ και ο ίδιος να επιβεβαιώσω παρατηρώντας τα τελευταία χρόνια τα έργα, τις ενέργειες και τις συνέργειες που… δεν έχουν γίνει είναι ότι η Άρτα είναι ξεχασμένη. Ενώ διαθέτει όλα τα φόντα για να υπάρχει ένας σοβαρός ανάπτυξης, η προκλητική αδιαφορία των τελευταίων ετών την έχει αφήσει πίσω. Και την έχει αφήσει πίσω σε πολύ κρίσιμους τομείς όπως είναι ο πρωτογενής τομέας για τον οποίο θα μιλήσω λίγο αργότερα.

Θέλω να μιλήσω για κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα σαν παράταξη και εμένα προσωπικά. Ένα έργο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. Και φυσικά μιλώ για την μελέτη οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου, τη διευθέτηση της κοίτης. Άραγε αν αυτό το έργο έπρεπε να γίνει στα Γιάννενα ή… στο Μέτσοβο πιστεύετε δε θα είχε τελειώσει ήδη; Γνωρίζουμε όλοι την απάντηση. Να θυμίσω τα θλιβερά γεγονότα του 2015 όπου είχαμε και την κατάρρευση του γεφυριού του Αράχθου. Ειπώθηκε τότε ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα η μελέτη. Πέρασαν 8 χρόνια και δεν είδαμε τίποτα. Τι περιμένουμε άραγε; Κάποια καταστροφή ανάλογη της Θεσσαλίας για να μοιρολογήσουμε πάνω από κατεστραμμένες εκτάσεις και περιουσίες; Δε θα το επιτρέψουμε.

Κύριο μέλημά μας θα είναι η έναρξη αντιπλημμυρικών έργων για τη θωράκιση και της πόλης αλλά και του κάμπου. Γιατί για εμάς και τα δύο αξίζουν προστασίας και δεν διαλέγουμε ποιον και τι θα σώσουμε σε μια ενδεχόμενη καταστροφική κακοκαιρία. Άραγε γίνονται έλεγχοι και μελέτες για να μην έχουμε παρόμοιες καταστροφές με αυτές του 2015; Η νέα γέφυρα Άρτας δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας από την οποία σήμερα περνούν όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα έχει εμφανείς φθορές από το χρόνο. Απαιτείται άμεσος έλεγχος στατικότητας από τις υπηρεσίες και διαβεβαίωση για την ασφαλή χρήση της. Και έπειτα οπωσδήποτε να ολοκληρωθούν οι ενέργειες για την έναρξη και κατασκευή της νέας γεφύρωσης.

Ένα νέο ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα και που θα έπρεπε να υπάρχει ήδη στην Άρτα είναι ένα Διοικητήριο. Δεν νοείται πόλη στο μέγεθος της Άρτας και με την επισκεψιμότητα της Άρτας να έχει διάσπαρτες τις υπηρεσίες της και να μην είναι συγκεντρωμένες σε ένα κτήριο. Αντιθέτως να στεγάζονται αυτές σε κτήρια ιδιωτών εις βάρος της τσέπης των πολιτών. Και γιατί άραγε δεν έχει γίνει Διοικητήριο έως τώρα; Μήπως τα μικροσυμφέροντα το εμποδίζουν;

Τα προβλήματα στην Άρτα είναι πολλά αλλά όπως είπα η παραμέληση του πρωτογενή τομέα, ο συνεχής και εμφανής εμπαιγμός των αγροτών δεν έχει προηγούμενο. Η ενίσχυση στον πρωτογενή τομέα θέλει συνδυαστικές ενέργειες. Για να καταστεί η Άρτα παράδειγμα προς μίμηση για άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Θα απαιτήσουμε άμεση χρηματοδότηση για την λειτουργία αγροδιατροφικού πάρκου το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την γεωπονική σχολή με σκοπό να προσφερθεί σημαντική βοήθεια και υπηρεσίες στον τοπικό πρωτογενή τομέα με έρευνα, τεχνογνωσία και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων. Πρέπει, επίσης, οπωσδήποτε να γίνουν εγγειοβελτιωτικά έργα στην πεδιάδα της Άρτας.

Η κατάρρευση των εισοδημάτων από τον Πρωτογενή Τομέα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η τοπική οικονομία έχει φτάσει σε οριακά χαμηλά επίπεδα. Από το 2015 δεν υπάρχει κανένα μεγάλο αναπτυξιακό, παραγωγικό έργο υποδομής στην περιοχή. Η Άρτα στο σημείο που βρίσκεται έχει ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος. Και αυτή η απουσία ενδιαφέροντος και ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα, δυστυχώς μας φέρνει μπροστά σε ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Άρτα και δεν είναι άλλο από το δημογραφικό. Εγκατάλειψη, εγκατάλειψη, εγκατάλειψη. Αυτή η λέξη έρχεται στο μυαλό κάποιου που θα κάνει μια βόλτα στα χωριά τριγύρω της Άρτας. Η σημαντική μείωση του πληθυσμού θα έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες για όλους στην Άρτα και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μας αφήνει αμέτοχους γιατί αφορά τα παιδιά μας, τα παιδιά σας. Οι νέοι έχουν φύγει προ πολλού από τα χωριά και πλέον φεύγουν και από την πόλη της Άρτας. Πολλά σχολεία κλείνουν, χωριά ερημώνουν και ούτε ένα έργο ανάπτυξης δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια στην περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση θέσεων εργασίας και η παρακμή.

Εδώ και 20 χρόνια έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία το Βιομηχανικό Πάρκο της Άρτας και έχει γίνει ένα δεύτερο… γεφύρι της Άρτας. Γιατί τόσο αδιαφορία για ένα έργο που θα μπορούσε να μειώσει την ανεργία και να εμποδίσει την αύξηση του δημογραφικού προβλήματος; Είμαστε εδώ για να κάνουμε τις ενέργειες να υλοποιηθεί επιτέλους ένα έργο που έχει μείνει στα λόγια»

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των υποψηφίων της Π.Ε. Άρτας οι οποίοι είναι οι εξής:

ΑΛΕΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΒΟΥΛΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΓΚΟΥΝΤΑ ΟΛΓΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

ΓΟΓΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΣ. ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΓΟΓΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ – ΝΕ ΑΡΤΑΣ

ΖΙΩΒΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

ΖΩΓΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

ΛΙΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΕ-ΜΕΛΟΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΠΑΠΑΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΦΚΑ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΑΛΚΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΠΡ. ΓΡ. ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑΣ

ΡΙΖΟΣ ΘΩΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΣΕΡΕΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ

ΤΖΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΤΣΩΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΦΩΤΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΛΤΑ