Πασχαλινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με αφορμή το Πάσχα, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο πασχαλινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Αναλυτικότερα:

• Πασχαλινά καλαθάκια

Σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα «Το Σπίτι της Τέχνης», υλοποιείται  εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών  για παιδιά, ηλικίας 8 έως 13 ετών, την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 (ώρα 11:00). Οι μικροί φίλοι θα δημιουργήσουν πασχαλινά καλαθάκια, χρησιμοποιώντας μπαλόνια και γυψόγαζα, τα οποία στη συνέχεια θα χρωματίσουν και θα διακοσμήσουν αξιοποιώντας κορδέλες, παλιά υφάσματα και άλλα απλά υλικά.

• Πασχαλινές λαμπάδες

Σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ «ΡΟΔΑ» του Δήμου Ιωαννιτών, πραγματοποιείται, την Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 (ώρα 11:00), εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας, για παιδιά, ηλικίας 7 έως 12 ετών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τις λαμπάδες τους, τις οποίες και θα διακοσμήσουν με «ασημένια» λουλούδια, χρησιμοποιώντας φύλλα αλουμινίου, πολύχρωμες κορδέλες και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

H συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο Μουσείο και θα αποχωρήσουν συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη συμμετοχής του παιδιού στο εργαστήρι.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr