ΠΑΣ: Μόνο κέρδος οι βαθμοί και ο… Μάνος

Τον εαυτό του αδίκησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα με χαρακτήρα τελικού με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η νίκη με 1-0 ήρθε με μεγάλη δόση άγχους και κακή εμφάνιση στο β΄ημίχρονο, και απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος έπαιξε ψυχωμένα και έχει και παράπονα από τη διαιτησία με αποκορύφωμα τη λανθασμένη αποβολή του τερματοφύλακα Βάσιτς στο 76ο λεπτό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ιδανικό ξεκίνημα, έδειξε διάθεση στο πρώτο ημίχρονο και για θέαμα εκτός από τη νίκη, αλλά μεταμορφώθηκε προς το χειρότερο στην επανάληψη, και με μεγάλο άγχος έφτασε στο πολύτιμο τρίποντο.
Εκτός από τους βαθμούς, κέρδος ήταν και η παρουσία του Μάνου που ήταν ο σκόρερ, ενώ επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους ο Λεό.
Ο ΠΑΣ σε γενικές γραμμές ασφαλώς και δεν ενθουσίασε με την εμφάνιση του, παρά την πρώτη νίκη του 2019.

Συστήθηκε ο Μάνος!

Καλό ρυθμό είχε το πρώτο ημίχρονο. Ο Μάνος συστήθηκε στους φιλάθλους του ΠΑΣ. Στο 6ο λεπτό ο νεαρός επιθετικός μπήκε ωραία στην περιοχή, και με πλασέ άνοιξε το σκορ.
Αυτό ήταν και το ζητούμενο για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη… το γρήγορο γκολ.
Όμως παρά το δυνατό ξεκίνημα, υπήρξε υποχώρηση και αντίδραση από τον Απόλλωνα ο οποίος κυνήγησε την ισοφάριση, και πλησίασε στο γκολ στο 18ο με οριζόντιο δοκάρι του Μπεντινέλι.
Σταδιακά ο ΠΑΣ απέκτησε και πάλι τον έλεγχο και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Κριζμάν στο 31ο όπου έπιασε την κεφαλιά και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Βάσιτς.

Κακός και αγχωμένος

Ο ΠΑΣ στην επανάληψη έδειξε πολύ αγχωμένος και υποχώρησε αρκετά πίσω δίνοντας την ευκαιρία στον Απόλλωνα να κυνηγήσει το καλύτερο.
Στο 76ο λανθασμένα αποβλήθηκε ο Βάσιτς, καθώς ο Ζαχαριάδης έκρινε ότι έπιασε με τα χέρια εκτός περιοχής την μπάλα. Όμως παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ είχε την αριθμητική υπεροχή και ότι ο Απόλλωνας δεν είχε τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια (είχαν γίνει οι αλλαγές), δεν μπόρεσε να “καθαρίσει” με περισσότερα γκολ, και απογοήτευσε τους φιλάθλους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας). Βοηθοί ο Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου) και ο Νικόλαος Σάββας (Σερρών).
Τέταρτος διαιτητής ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και παρατηρητής ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτ/νιας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μάνος (92′ Λεό), Νικολιάς, Σκόνδρας, Κριζμάν (72′ Αθανασιάδης), Σαργκελασβίλι, Μπουκουβάλας, Γιάκος (85′ Ξύδας).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας (46′ Ακόστα), Κύργιας, Οριουέλα, Ντεφεντερίκο, Ντούρσο, Ναζλίδης (63′ Ριβέρο), Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (73′ Βάρκας).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεντινέλι, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Λίλα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Βάσιτς (76′)

sportsioannina.gr