ΠΑΣ… σε κρίση – Τι προβλέπει η επόμενη ημέρα

Το… χαλάκι γέμισε από προβλήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα και άπαντες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσο ακόμη βρισκόμαστε σχετικά νωρίς στο πρωτάθλημα. Το Sportsioannina.gr αναλύει τους λόγους που ο ΠΑΣ βρίσκεται σήμερα στα… σχοινιά.

Πώς φτάσαμε έως εδω…

Τα πρώτα “καμπανάκια” ήχησαν κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία και κυρίως στα φιλικά όταν τονιζόταν ωστόσο ότι οι συνεχές αλλαγές παικτών (ακόμη και σε παράλογες θέσεις) και συστημάτων εντάσσονται στις δοκιμές του τεχνικού επιτελείου. Τα πρώτα μηνύματα ωστόσο από την εικόνα που παρουσιαζόταν δεν ήταν… θετικά.

Η συνεχόμενη μείωση στο μπάτζετ και οι συνεχές πωλήσεις παικτών κράτησαν… ορθιο οικονομικά αλλά και αγωνιστικά στο ΠΑΣ ωστόσο όλα έχουν και ένα… ταβάνι. Αλλωστε σεζόν με την σεζόν προβιβάζονται διαχρονικά δυνατές ομάδες και ως τουτού γίνεται πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Παρά την προσπάθεια για ενίσχυση το καλοκαίρι με ένα… τσουβάλι παίκτες τα αποτελέσματα μόνο θετικά δεν είναι.

Η ευθύνη του Γιάννη Πετράκη

Θέλοντας και μη η ευθύνη βαραίνει τον Γιάννη Πετράκη ο οποίος δεν το έχει κρύψει ότι οι μεταγραφικές επιλογές (στο σχετικό… κουτσουρεμένο διαχρονικά μπάτζετ) είναι δικές του. Οι συχνές εναλλαγές σε σχήματα , πρόσωπα και θέσεις δεν έχουν αποδώσει καρπούς και από ότι φαίνεται δύσκολα θα αποδώσουν.
Παίκτες όπου την μία βρίσκονται εκτός 18αδας είτε στην Κ20 , παίρνουν φανέλα βασικού και εν συνεχεία ξανά βρίσκονται εκτός 18αδας.

Mεταγραφικός σχεδιασμός βάση οικονομικών κριτηρίων και όχι… πλάνου

Μέχρι στιγμής και εκ του αποτελέσματος οι μεταγραφικές κινήσεις και ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν έχουν δικαιώσει κανέναν στο στρατόπεδο του ΠΑΣ. Βέβαια δεν δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά λόγω της οικονομικής λιτότητας κάτι που ισχύει και τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο πλέον η λιτότητα… χτύπησε κόκκινο.
Όσοι ήρθαν με… πιο βαρύ βιογραφικό δεν έχουν πείσει ενώ όσοι ήρθαν για εναλλακτικές λύσεις βρίσκονται μεταξύ 11άδας και 18άδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι μιλάμε για κακούς παίκτες αλλα για το γεγονός ότι έγιναν με… οικονομικά κριτήρια και όχι βάση ενός πλάνου. Απόδειξω όλων αυτών ότι βρισκόμαστε στο 1/3 του πρωταθλήματος και έχουν αγωνιστεί 23 ποδοσφαιριστές σε τρία διαφορετικά συστήματα.

Κακό τάιμινγκ η πώληση του Κόντε…

Ουδείς μπορεί να καταλογίσει ευθύνη στην πώληση Κόντε καθώς υπήρχε ρήτρα η οποία μπορούσε να σπάσει ανα πάσα στιγμή. Ουδείς βέβαια μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι αμφότερες οι πλευρές επιθυμούσαν , για διαφορετικούς λόγους , να χωρίσουν οι δρόμοι πριν την λήξη της τριετής συνεργασίας. Το τάιμινγκ ωστόσο ήταν κακό καθώς οποιοδήποτε και αν ήταν ο αντικαταστάτης θα χρειαζόταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να έρθει αφενός στο επιθυμητό σημείο και αφετέρου να ενσωματωθεί πλήρως στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Παρότι αποκτήθηκαν , πριν τον Κλάους , μία ντουζίνα παίκτες το τεχνικό επιτελείο δεν έχει βρει τον… συνδυασμό της επιτυχίας έχοντας ωστόσο το ελαφρυντικό των συχνών τραυματισμών.

Τραυματισμοί…

Πολλοι και συχνοί οι τραυματισμοί δεν αφήνουν… ήρεμο το τεχνικό επιτελείο κυρίως στα παιχνίδια με ισάξιους ή σχεδόν ισάξιους αντιπάλους. Εχουν χρησιμοποιηθεί αισίως 23 παίκτες σε δέκα αγωνιστικές και ακόμη αναζητείται το ιδανικό σχήμα και σύστημα που θα ξεκλειδώσει τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα.

Κακές διαιτησίες…

Η αρχή έγινε στο Περιστέρι και εν συνεχεία ακολούθησαν οι αναμετρήσεις σε Ξάνθη και Λάρισα. Ο ΠΑΣ δικαίως μιλάει για αλλοίωση αποτελεσμάτων και δεν θεωρούν πως είναι τυχαίες οι συγκεκριμένες διαιτησίες.

Η επόμενη ημέρα…

Στον ΠΑΣ με τα τωρινά δεδομένα αναμένεται να υπάρξει ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Δεν είναι κρυφό άλλωστε πως με την υπάρχουσα κατάσταση ενδέχεται να δούμε παίκτες να ζητάνε να αποχωρήσουν είτε η ίδια η ομάδα να αναζητήσει τρόπο να λυθούν τα συμβόλαια τους.

Μέσα… σε όλα αυτά αναζητούνται 2-3 παίκτες όπου θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος. Είναι ειλημμένη η απόφαση για την απόκτηση τους.

Θα αναζητηθούν οι ισορροπίες στα αποδυτήρια

Οι πολλές αυξομειώσεις στο ρόστερ έφεραν… ανισορροπία στα αποδυτήρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθαν κακοί χαρακτήρες είτε έχουν δημιουργηθεί προβλήματα ωστόσο μιλάμε για περίπου 15 νέα πρόσωπα ενώ έχουν αποχωρήσει άλλα δέκα και ως εκ τούτου θα πρέπει να βρεθεί… ομοιογένεια. Δεν αποτελεί μυστικό ότι υπάρχουν χαρακτήρες που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να “κολλήσουν”.

sportsioannina.gr