Προκρίνεται στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης το Ιωάννινα-Κακαβιά

έχουμε για την υλοποίηση της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, επισημαίνει πως σε συνάντηση που είχε η ηγεσία του με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιών Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ.Δημήτρη Σκάλκο τέθηκε επί τάπητος η βασική διεκδίκηση της Ηπείρου, δηλαδή η επίλυση της χρηματοδότησης και τελικά της υλοποίησης του επέκτασης της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τα στελέχη του Επιμελητηρίου πως το θέμα έχει προχωρήσει σημαντικά και θα είναι από τα έργα που τελικά θα ενταχθούν και θα υλοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που αξιωματούχος της κυβέρνησης μιλά ανοιχτά θετικά για το θέμα του μεγάλου έργου που απασχολεί την περιοχή, από το 2017, όταν ολοκληρώθηκε η Ιόνια Οδός από το Αντίρριο μέχρι την περιοχή των Ιωαννίνων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com, το έργο Ιωάννινα-Κακαβιά έχει ενταχθεί στη λίστα των προτάσεων προς υλοποίηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μιας και είναι απίθανο να το δούμε να προχωρά μέσω ΕΣΠΑ και γενικότερα ως ένα κλασικό δημόσιο έργο.

Η λίστα αυτή αναμένεται να κλειδώσει τις επόμενες ημέρες και να σταλεί στη νεοσύστατη ειδική υπηρεσία συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης που ανέλαβε ως διοικητής ο Νίκος Μαντζούφας. Ανάλογα με την επεξεργασία που θα γίνει και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν, αλλά και από την ωριμότητα θα κριθεί αν το έργο ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού είναι χρηματοδοτήσιμο ή όχι.
Ypodomes.com