Προς άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα

Το πράσινο φως της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου περιμένουν στην κυβέρνηση, με το βλέμμα του Μεγάρου Μαξίμου να στρέφεται στην επόμενη μέρα της πανδημίας και την ανάταξη της οικονομίας.

Στο κυβερνητικό επιτελείο δημοσίως εμφανίζονται επιφυλακτικοί περιμένοντας τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις των επιστημόνων, ωστόσο σε εσωτερικές συζητήσεις εκφράζεται αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων και θα ξεκινήσει εκ νέου η λειτουργία της αγοράς από τις 5 Απριλίου.

Με βασικά όπλα τους εμβολιασμούς και τα self test, που σε λίγες μέρες θα διατίθενται στα φαρμακεία, εκτιμάται ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν θα έχει πισωγυρίσματα και θα οδηγήσει στα μέσα Μαΐου στο άνοιγμα και του τουρισμού. Η κυβέρνηση παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας ρίχνει το βάρος στην οικονομία, την οποία αρμόδια στελέχη χαρακτηρίζουν ως το μεγάλο στοίχημα των επόμενων μηνών.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/pros-anoigma-toy-lianemporioy-ti-deytera-5-3-2021?utm_source=iefimerida.gr&utm_medium=os&utm_campaign=os_notification_2019