Πρωταθλητής και Πολυνίκης ο Ν.Ο.Ι. στο 89ο Πανελληνίο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Πρωταθλητής και Πολυνίκης και στην «έδρα» του αναδείχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων κλείνοντας με εξαιρετική επιτυχία την αυλαία του 89ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Ιουλίου στη Λίμνη Παμβώτιδα από την ΕΚΟΦΝΣ σε συνδιοργάνωση με το Ν.Ο.Ι.

Ο Ν.Ο.Ι. «σφράγισε» ένα ακόμη πρωτάθλημα κι απέδειξε τη δυναμική του κατακτώντας 13 χρυσά, 2 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, μετά την σπουδαία εμφάνισή του στην Α’ Φάση της διοργάνωσης στο Σχοινιά και ανοίγοντας το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερες κατακτήσεις στο άθλημα της κωπηλασίας.

 

Χρυσά μετάλλια:

  • Διπλό Σκιφ Παίδων με τους αθλητές: Μουσελίμη Ιάσωνα και Δημητρίου Χρήστο
  • Τετράκωπος άνευ Παίδων με τους αθλητές: Παπαζαχαρή Άγγελο, Βλάχο Στέφανο, Ζάρρα Αλέξανδρο, Κουτσαβέλη Παύλο.
  • 8+ Παίδων με τους αθλητές:  Κήττα Βασίλη, Χατζηεφραιμίδη Δημήτρη, Κρικώνη Παύλο, Βάσιο Αντώνη, Λαγό Ερμή, Δήμο Στυλιανό, Μήτσο Κωσταντίνο, Χατζηγιαννάκη Γιώργο και πηδαλιούχο τη Ντέμου Δήμητρα.

 

Ασημένια μετάλλια:

  • Τετράκωπος μετά πηδαλιούχου με τους αθλητές: Ντάρα Δημήτρη, Πάντο Αναστάσιο, Μπάσιο Νίκο, Πίσπα Ορέστη και Πηδαλιούχο τη Ντέμου Δήμητρα.

 

Χάλκινα μετάλλια

  • Διπλό Σκιφ Κορασίδων με τις αθλήτριες: Σίκαλου Λυδία και Κωσταγυιού Μαρία
  • Τετραπλό Σκιφ Παίδων με τους αθλητές: Ζυγούρα Τηλέμαχο, Γιαννούλη  Κων/ντίνο, Φραγκόπουλο Αχιλλέα και Καραγιάννη Χρήστο.

 

4η θέση για την Τετράκωπο άνευ Κορασίδων με τις αθλήτριες Γκρέστα Αικατερίνη Ζωή, Ντούλια Ζωή, Ντέμου Δήμητρα και Λάππα Πολυξένη.

2η θέση στο Μικρό Τελικό του αγωνίσματος Σκιφ Κορασίδων με την αθλήτρια Κάσκαρη Βάλια.

6η  θέση στο Μικρό Τελικό του αγωνίσματος Τετραπλό Σκιφ Παίδων με το 2ο πλήρωμα: Τσώνη Νίκο, Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο, Παπαγεωργίου Χριστόφορο και Τζοβάρα  Χρήστο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Ι., κλείνοντας και αυτή τη χρονιά με θετικό αποτύπωμα τόσο για την πόλη των Ιωαννίνων αλλά για το άθλημα της κωπηλασίας, θέλει να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, το ΠΕΑΚΙ, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών,  την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και το ΕΚΑΒ για την αμέριστη στήριξη, για άλλη μια φορά για τις ανάγκες διεξαγωγής των αγώνων.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει και τους χορηγούς που στηρίζουν κάθε διοργάνωση και συγκεκριμένα τους: «Cava 800», Πάρκο Ναυτικού Ομίλου (Όμιλος), ψητοπωλείο «Καντάρι», bistro «Φιλέματα», μπανάνες «Dole», εταιρεία «Ζαφειρόπουλος» εταιρεία «Fifth Element», Ναυαγοσωστική εταιρεία «SEASAFE»  και τέλος την εταιρεία «ΒΙΚΟΣ» η οποία σε κάθε αγώνα μεριμνεί  για τα νερά της διοργάνωσης. Παράλληλα, στο κλείσιμο της χρονιάς ευχαριστεί τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» για τη δωρεά ενός ζεύγους κουπιών που επανδρώνει το αθλητικό υλικό του Ομίλου.

Τέλος ευχαριστεί την ΕΚΟΦΝΣ η οποία σε αγαστή συνεργασία με τον Ν.Ο.Ι. και το σώμα των διαιτητών  έφερε εις πέρας  τη Β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Πολλές ευχαριστίες οφείλονται στους προπονητές κ.κ. Απόστολο Παλαιοπάνο, Φώτη Λιόντο, Αθανάσιο Λιόλιο, Παναγιώτη Μηλιώτη και Ιωάννη Τσίλη που σε άρρηκτη σχέση μεταξύ τους αλλά και με τους αθλητές έφεραν το Ν.Ο.Ι στην 1η θέση. Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους αφανείς ήρωες, τους οδηγούς της  διοργάνωσης, οι οποίοι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω καύσωνα, ήταν μάχιμοι όλες τις ώρες, καθώς και τους εθελοντές που δεν ήταν άλλοι από τους αθλητές-τριες της κατηγορίας ανάπτυξης.

«Ήταν μία εξαιρετική διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων. Στη φαρέτρα του Ομίλου μπήκαν πολλά μετάλλια και η δυναμική των αθλητών μας, μας κάνει αισιόδοξους για τις επόμενες, ακόμη πιο σπουδαίες, κατακτήσεις. Συγχαίρουμε τα παιδιά για την εμφάνιση, το σθένος αλλά και την ευγενή τους άμιλλα κι ευχόμαστε να συνεχίσουν να κατακτούν τους στόχους τους. Πολλά ευχαριστώ οφείλουμε σε όλους όσους συνέδραμαν στη διεξαγωγή των αγώνων. Τα Γιάννινα κατακτούν την κορυφή της κωπηλασίας κι αποδεικνύουν ότι μπορούν να διοργανώσουν σημαντικούς αγώνες. Είμαστε σίγουροι ότι ολόκληρη η πόλη αισθάνεται υπερήφανη για τις επιτυχίες του Ομίλου που είναι ταυτισμένος με την Ηπειρωτική πρωτεύουσα» δήλωσε η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Μάρθα Παλαιοπάνου.