Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο – Πληροφορίες για νεκρούς

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Μόναχο μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο, Olympia-Einkaufszentrum (ΟΕΖ) στη συνοικία Μόοζαχ.

Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχουν 15 θύματα, με την αστυνομία να έχει σπεύσει στο σημείο για να εντοπίσει τον ένοπλο δράστη. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο ένοπλος μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως αυτή την ώρα, ο δράστης στόχευε τα καφέ και το μετρό. Η επίθεση έγινε σε ώρα αιχμής και το εμπορικό κέντρο είναι όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ εξαιρετικά καλά φυλασσόμενο.

20:06: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά τους πυροβολισμούς ο ύποπτος κατευθύνθηκε προς το μετρό αναφέρει το RT επικαλούμενο το γερμανικό δίκτυο BR24.

19:58: Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο δράστης κατόρθωσε να ξεφύγει, πιθανόν μέσω του μετρό.

19:56: Σύμφωνα με το AFP η γερμανική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ως τώρα 1 νεκρό και 10 τραυματίες.

19:55: Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως «έχουμε πρόβλημα».

19:44: Φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα από «μοναχικό λύκο» τζιχαντιστών

19:34: Οι αρχές καλούν του πολίτες να παραμείνουν μακριά από το εμπορικό κέντρο, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη.

 

Οι γερμανικές αρχές βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού μετά την επίθεση εφήβου με τσεκούρι και μαχαίρι σε επιβάτες τρένου στη βόρεια Βαυαρία, τη Δευτέρα.

 

 

 

iefimerida.gr