Πύραυλοι της Χαμάς στην Ασκελόν, η Χεζμπολάχ έριξε ρουκέτες στο Ισραήλ από Λίβανο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή, όπου ο αιματηρός πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα.

Η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα, καθώς η Χαμάς εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις κατά της πόλης Ασκελόν, καθώς έληξε στις 5 το απόγευμα το τελεσίγραφο που είχε δώσει στους κατοίκους της να την εγκαταλείψουν.

Ταυτόχρονα ενεπλάκη και η Χεζμπολάχ στην πολεμική σύρραξη.

Η σιιτική ένοπλη οργάνωση εκτόξευσε έναν κατευθυνόμενο πύραυλο με στόχο ένα ισραηλινό άρμα μάχης, όπως τόνισαν δύο πηγές ασφαλείας στο Λίβανο.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα ελικόπτερο βομβάρδισε ένα φυλάκιο της Χεζμπολάχ σε απάντηση στον αντιαρματικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από λιβανικό έδαφος με στόχο ένα στρατιωτικό όχημα στην περιοχή Αβιβίμ, ενώ παράλληλα απάντησε και με πυρά πυροβολικού, βομβαρδίζοντας θέσεις στα νότια του Λιβάνου.

«Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί», τόνισε ο ισραηλινός στρατός.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politiki/hamas-hezmpolah-royketes-se-israil-apo-libano”>Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο: Πύραυλοι της Χαμάς στην Ασκελόν, η Χεζμπολάχ έριξε ρουκέτες στο Ισραήλ από Λίβανο – iefimerida.gr</a></p>