Πύρινος εφιάλτης σε Ρόδο, Κέρκυρα, Αίγιο και Κάρυστο

Για άλλη μια νύχτα ο πύρινος εφιάλτης θα κρατήσει ξάγρυπνους τους κατοίκους σε Κάρυστο, Αίγιο, Κέρκυρα και Ρόδο, όπου η μάχη με τις φλόγες είναι αδιάκοπη.

Δεκάδες είναι τα μέτωπα που απασχόλησαν σήμερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κλήθηκε να επιχειρήσει σε 64 πυρκαγιές, στην πλειονότητά τους δασικές. Το μέτωπο που απασχολεί ιδιαίτερα, δεν είναι άλλο από αυτό της Ρόδου, όπου η πυρκαγιά μαίνεται για 6η μέρα.
Μάλιστα, την τελευταία ώρα ξέσπασε νέο μέτωπο, το οποίο απειλεί δύο οικισμούς κοντά στο φράγμα Γαδουρά. Οι οικισμοί που απειλούνται είναι οι Μαλώνας και Μάσαρη. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής για να μην πλησιάσουν οι φλόγες κοντά στα σπίτια.

Στη δυτική πλευρά από Κιοτάρι – Ασκληπιείο – Λαερμα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στην βόρεια και ανατολική πλευρά από Απόλλωνα προς Μαλώνα παραμένουν εστίες, αλλά η κατάσταση ελεγχόμενη. Στη νότια παραθαλάσσια ζώνη δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Πηγή: iefimerida.grΠύρινος εφιάλτης: Δύσκολη νύχτα και μάχη με τις φλόγες σε Ρόδο, Κέρκυρα, Αίγιο και Κάρυστο [εικόνες&βίντεο] – iefimerida.gr