Πύρ κατά βούληση

Του Στέφανου Ντόβα

  1. Τελικά φαίνεται πως κάποιοι αρμόδιοι εκεί πρωτεύουσα  δεν εννοούν να καταλάβουν  πως οι   Καλλικρατικοί  Δήμοι έγιναν τεράστιοι και δεν αστυνομεύονται εύκολα, ιδιαίτερα μάλιστα σε περιοχές όπου όντως υπάρχουν προβλήματα τόσο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια όπου οι αποστάσεις είναι τεράστιες.

Φαντασθείτε τώρα τον Δήμο Ιωαννιτών που ξεκινάει από την Περίβλεπτο και φθάνει μέχρι την Κράψη.

Τι να πρωτοπρολάβει η Αστυνομία να κάνει με τα μέσα και το προσωπικό που έχει , αφήστε τα όρια του Νομού και δεκάδες χιλιόμετρα συνόρων.

Μάλιστα εντός των ορίων του Δήμου Ιωαννιτών υπάρχουν τμήματα των δύο μεγάλων Εθνικών οδών Εγνατίας και Ιονίου.

Που να περισσέψουν αστυνομικοί που φυλάνε τόσους χαραμοφάηδες στην Αθήνα?

Αν έπαιρναν αυτούς που διαθέτουν για φύλαξη πολιτικών κυρίως έως και δημοσιογράφων παρακαλώ σίγουρα πολλά τμήματα θα γέμιζαν και πολλοί περισσότεροι αστυνομικοί θα ήταν στους δρόμους εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών  και προλαβαίνοντας πολλά συμβάντα.

Αλλά οι πολιτικοί πρώτα κοιτάζουν το…. τομάρι τους κι έπειτα τον λαουτζίκο

Μια ζωή αυτό γίνεται, είπαμε μήπως τώρα αυτό αλλάξει αλλά…….???

  1. Κι άλλο λαογραφικό μουσείο έξω από την πύλη του  κάστρου των Ιωαννίνων και μάλιστα πάρα πολύ καλό.

Χαρά στο κουράγιο και την υπομονή των συλλεκτών οι οποίοι χρόνια ολόκληρα συγκεντρώνουν υλικό το οποίο προσέχουν,  συντηρούν, ταξινομούν μέχρι να μπορέσουν να το εκθέσουν αν και εφόσον πληρεί τις προυποθέσεις φυσικά

Νομίζουμε πως η προσέλευση επισκεπτών και οι εντυπώσεις τους είναι αυτά που και το μουσείο θα προβάλλουν και τους συλλέκτες θα ικανοποιήσουν.

Πιστεύω πως σύντομα θα το επισκεφθούμε και θα σας μεταφέρουμε και τις προσωπικές μας απόψεις.

  1. Νέοι κόμβοι ετοιμάζονται από την Περιφέρεια Ηπείρου στην είσοδο της πόλης από Αθήνα

Συγκεκριμένα στην Εγνατία οδό , ένας κόμβος που έπρεπε να γίνει όταν έγινε ο δρόμος αλλά πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες ούτε που νοιάστηκαν καθόλου, καθώς σ αυτή την ….καρμανιόλα με οδοδείκτες και φανάρια τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφήστε τους τραυματισμούς και τις ζημιές.

Να όμως που ξαναέρχονται εκλογές και όλοι τότε θυμούνται μονό που τώρα κάνουν τους λογαριασμούς τους χωρίς τον ….ξενοδόχο ΛΑΟ ο οποίος φαίνεται ότι σταμάτησε να τρώει λωτούς και θυμάται και μάλιστα πάρα πολύ καλά.

Άλλοι κόμβοι από την Περιφέρεια στο Πράκτικερ Πεδινή και σε άλλα  σημεία   που μετά την κατασκευή της εισόδου της πόλης διαπιστώθηκε πως είναι απαραίτητοι.

  1. Εκείνο το ρημάδι το μηχάνημα καθαρισμού της λίμνης βγήκε άχρηστο από την αχρησία ενώ στην αρχή είχε ξεκινήσει υπό τις καλύτερες προυποθέσεις να λειτουργεί.

Τελικά τι έγινε και ….παροπλίσθηκε άγνωστο …σε  μας, μόνο μη μας πουν  ότι δεν είχε ….καύσιμα ή χειριστή!!

Γιατί όλα εδώ  έχουν σημασία για το ποιος έχει το πάνω χέρι.

Βλέπουμε τέτοιου είδους νέα μηχανήματα στο διαδίκτυο με φοβερές δυνατότητες γιατί δεν αγοράζουν ένα αφού εκπαιδεύσουν άρτια όμως τρεις χειριστές ώστε να δουλεύει πρωί απόγευμα και στα …ρεπά

Ούτε δύσκολο είναι ούτε ακριβό το μηχάνημα και θα καθαρίζει τη λίμνη από τα καλάμια το πλαγκτόν και τον πυθμένα από την υλη .

Θα πείτε και οι δικαιολογίες είναι …εύκολες και προτιμούνται μάλιστα!!

  1. Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των υποψηφίων για υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές .

ΟΙ ενδιαφερόμενοι μάλιστα στριμώχνονται στα κόμματα που αναμένεται να εκλέξουν βουλευτές φυσικά και δεν περιορίζονται απλά στην εκδήλωση του ενδιαφέροντός τους αλλά φροντίζουν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν την παρουσία τους

Εκτός των προσωπικών ή μέσω φίλων  γνωριμιών με τα υψηλά κλιμάκια του κόμματος σπουδαία θεωρούν την προβολή τους τοπικά .

Έτσι δε χάνουν ευκαιρία να ειπωθεί ή γραφτεί ένα καλό σχόλιο γι αυτούς ή ακόμα για το ότι …θα είναι υποψήφιοι ή είναι στη λίστα επιλογής.

Βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που προτάθηκαν από τοπικά όργανα και συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να πολυνοιάζονται για το εάν θα είναι υποψήφιοι ή όχι.

Αυτοί ίσως είναι οι ποιο σίγουροι γιατί αν είναι γνωστοί για το έργο τους δεν έχουν ανάγκη κανέναν και ίσως και εκλεγούν μάλιστα  καθώς ο κόσμος έπαψε να είναι κορόιδο και να πιστεύει σε  ψεύτικες υποσχέσεις διορισμών και άλλων ρουσφετιών ούτε να πείθεται αυτοί που έδειξαν την ανικανότητά τους …θυμήθηκαν τώρα να γίνουν ικανοί και να κάνουν ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν όσο είχαν την καρέκλα.

Πιστεύουμε πως με την τεράστια κρίση που περνάει ο λαός μας και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει θα έχει νου και κρίσει να αποφασίσει ότι είναι καλύτερο για αυτόν γενικά κι όχι να κινδυνεύσει να μείνει με μια ψευτουπόσχεση ρουσφετιού στο χέρι.

Δε βλέπετε τι γίνεται στη τοπική αυτοδιοίκηση?

Γέμισε ο τόπος με…. προγραμματισμό έργων παντού!!

Έργα για κάθε… πικραμένο σε κάθε χωριό και στάνη ακόμα κι εκεί που τόσα χρόνια τώρα δεν είχαν ούτε μια λάμπα να βλέπουν οι εναπομείναντες κάτοικοι των χωριών να πάνε τα βράδια στα σπίτια και τις δουλειές τους.

Το περίεργο είναι πως κάποιοι ξύπνησαν απ την …απόσυρση και θυμήθηκαν πως είναι …πάλι καιρός για δόξες.

Βέβαια δημοκρατία έχουμε και σύμφωνα με το νόμο όποιος θέλει μπορεί να εκτεθεί, εκείνος που είναι ο τελικός κριτής δεν είναι τα τσίπουρα των καφενείων και το ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ  ( εννοώντας κομματικά προφανώς ).

Γι αυτό ας το πάρουν απόφαση να μετρήσουν τι και πόσο ικανοί είναι να προσφέρουν κι ας αποφασίσουν αν εκτεθούν ή  όχι για να μην επέρχονται μίση και κακίες μετά τις εκλογές φυσικά.

Η στήλη έχει πάρα πολλές πληροφορίες τις οποίες σιγά σιγά θα σας μεταφέρει με ονόματα φυσικά για να μη κάνουμε κουβέντα για την κουβέντα αφού σας πούμε ότι εκτός από τα γεγονότα οι εκτιμήσεις θα είναι  μας, χωρίς ιδιοτέλεια  και φυσικά θα είναι δεκτή κάθε σοβαρή και αξιόπιστη συζήτηση !!!