Σε εφαρμογή το ψηφιακό βιβλιάριο παιδιού

Τρεις νέες ψηφιακές πλατφόρμες υγείας για παιδιά και εφήβους.

Aναλυτικότερα, ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της ψηφιακής μεταρρύθμισης που συντελείται στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια, ίσως το σημαντικότερο καθώς αφορά την υγεία παιδιών και νέων, έγινε με τις νέες πλατφόρμες που ανακοινώθηκαν χθες και αφορούν το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων, το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού και το ψηφιακό Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.

Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες έρχονται να καλύψουν ένα τεράστιο κενό στην υγειονομική καταγραφή δεδομένων και προγραμματισμού για ότι πολυτιμότερο έχει μία χώρα τη νέα γενιά.

Με τα νέα αυτά ψηφιακά εργαλεία δίνεται πλέον η δυνατότητα σε γονείς και γιατρούς να οργανώνουν καλύτερα την υγειονομική φροντίδα των παιδιών χωρίς αναμονή , χωρίς ταλαιπωρία, προφορικές συνεννοήσεις και έλλειψη βάσης δεδομένων.

Η παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Όπως τονίστηκε, οι νέες υπηρεσίες αποτελούν το επόμενο βήμα μιας ευρύτερης στρατηγικής ψηφιοποίησης στο χώρο της υγείας και αποσκοπούν στην αναβάθμιση της πρόληψης, στη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού πολιτικών υγείας, και στην ενίσχυση της διαφάνειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: iefimerida.grΣε εφαρμογή το ψηφιακό βιβλιάριο παιδιού -Οι γονείς θα ειδοποιούνται ότι ήρθε η ώρα για εμβόλιο – iefimerida.gr