Στάθης Σιούτης : Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με κεντρικό θέμα «Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις», ένα θέμα που ενδιαφέρει και τη χώρα μας γενικότερα αλλά και την περιοχή μας ειδικότερα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ επισημαίνει την ανάγκη για περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις για τον Άνθρωπο, τον Πλανήτη και την Ευημερία, ώστε να δοθούν νέες ευκαιρίες στους πολίτες, να επιταχυνθούν οι πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας και να ενισχυθεί η ευημερία με επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνολογία. Με αυτόν τον σκοπό καλεί κυβερνήσεις, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και επενδυτές να συσπειρωθούν γύρω από τους νέους στόχους για τον τουρισμό.

Όλα αυτά δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους. Ο Νομός Ιωαννίνων, η Ήπειρος και ολόκληρη η Ελλάδα βασίζουν τον τουρισμό τους στα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία και μνημεία τους, τα οποία οφείλουμε να προστατέψουμε στρεφόμενοι προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ως επαγγελματίας του τουρισμού, γνωρίζω τη σημασία των πράσινων επενδύσεων στον κλάδο μας, οι οποίες μπορούν να μας διατηρήσουν ανταγωνιστικούς σε ένα γρήγορα εξελισσόμενο περιβάλλον και να στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες.

Εύχομαι το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού να αποτελέσει αφορμή για αναπτυχθούμε τουριστικά σε ένα πιο πράσινο μέλλον.

Πρώην Πρόεδρος και νυν Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Ιωάννινα_2023 με υποψήφια Δήμαρχο την Τατιάνα Καλογιάννη.

Φωτογραφία με την κα Γιώτα Μάστορα διοργανώτρια του τουριστικού συνεδρίου “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 360 ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ” και συνυποψήφια στο τοπικό συμβούλιο της Δ.Ε. Ιωαννίνων.