Στα Ιωάννινα η πρώτη δράση ενημέρωσης για την Ελληνική Πλατφόρμα All.CanGreece

Η πόλη των Ιωαννίνων, αποτέλεσε τον πρώτο «σταθμό» της πρώτης δράσης ενημέρωσης γύρω από την Ελληνική Πλατφόρμα All.CanGreece.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, από το Σύλλογο Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδας «Είμαστε Μαζί!» Ιωαννίνων και την Ογκολογική Κλινική αποτέλεσε ευκαιρία για ενημέρωση αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας διαλόγου, τους σκοπούς, τις δράσεις, για το πως η τοπική κοινωνία της Β.Δ. Ελλάδας μπορεί να συμμετάσχει στην πλατφόρμα και στο δημόσιο διάλογο, αλλά και να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης στην περιοχή.
Η All.Can είναι μια διεθνής πλατφόρμα διαλόγου που δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την ογκολογική περίθαλψη, φροντίδα και αποκατάσταση, εστιάζοντας σε όσα οι ίδιοι ασθενείς θεωρούν σημαντικά για την θεραπεία και την αποκατάστασή τους.
Ταυτόχρονα, η Αll.Can επιδιώκει βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα της κατασπατάλησης πόρων στην ογκολογική περίθαλψη, έχοντας διαπιστώσει ότι εστιάζοντας σε όσα οι ίδιοι οι ασθενείς θεωρούν σημαντικά μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας και καλύτερες εκβάσεις για τους ασθενείς.
Διακεκριμένοι επιστήμονες και μέλη της All.Can Greece, παρουσίασαν την ελληνική και τη διεθνή πλατφόρμα και τα αποτελέσματα της Ελληνικής έρευνας All.Can για τις απόψεις των ασθενών για την διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση τους, για την ανθρωπιστική παιδεία στην ιατρική εκπαίδευση.