Συμφωνία για πιο στενή και αποδοτική συνεργασία μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη διάρκειά της συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με επίκεντρο τη συμμετοχή των Ιωαννίνων στην πρωτοβουλία για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις.

Ο κ. Μπέγκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ζωηρό ενδιαφέρον του Συμβουλίου Διοίκησης προκειμένου να συνεισφέρει σε αυτή την πρόκληση που έχει μπροστά του ο δήμος και δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο μέλλον θα συγκεκριμενοποιηθούν οι δράσεις στις οποίες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να συνδράμει το δήμο.

Παράλληλα, εκ μέρους της πρυτάνεως, Άννας Μπατιστάτου, τέθηκε και το ζήτημα της διακριτής παρουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο κτίριο της οδού Δομπόλη, προκειμένου να αποκτήσει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της περιοχής μας ενεργό ρόλο και χώρο.

Η κ. Μπατιστάτου ζήτησε επίσης η επιγραφή «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» που υπάρχει σήμερα στο κτίριο να παραμείνει και μετά την ανακατασκευή του για λόγους συμβολισμούς και ιστορικότητας.

Και στα δύο αιτήματα συμφώνησε ο δήμαρχος Ιωαννίνων καθώς, ειδικά για το πρώτο, ταυτίζεται με τη λογική αξιοποίησης του κτιρίου που ο ίδιος και η παράταξή του κατέθεσαν στο δημόσιο διάλογο και θέλει το ιστορικό αυτό κτίριο να μη λειτουργεί με όρους δημόσιας υπηρεσίας αλλά να είναι ανοιχτό για το κοινό για όσες περισσότερες ώρες της ημέρας γίνεται.

Ο κ. Μπέγκας έκανε γνωστό ότι επίκειται συνάντηση με τον ανάδοχο του έργου προκειμένου να συζητηθούν διάφορες βελτιώσεις – αλλαγές στον τρόπο κατασκευής και μελλοντικής του χρήσης, με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να αφήσει στο δήμο Ιωαννιτών ένα κτίριο σημείο αναφοράς, «ζωντανό» και ανοιχτό για δημότες και επισκέπτες.

Τέλος, ο δήμαρχος Ιωαννίνων σημείωσε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και πιστεύει ότι η παιδεία πρέπει να στηριχτεί συνολικά με περισσότερους πόρους.