Συνέντευξη Υφ. Παιδείας Μερόπης Τζούφη και περιοδεία στην 83η ΔΕΘ

«Το μεγάλο στοίχημα είναι οι μόνιμοι διορισμοί. Ευελπιστούμε ότι μετά τον Οκτώβριο θα έχουμε τη δυνατότητα διότι οκτώ χρόνια και πλέον στα μνημονιακά χρόνια δεν είχαμε μόνιμους διορισμούς στην παιδεία», τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, από τον χώρο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», μίλησε για τις επικείμενες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το πλαίσιο των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Παιδείας. Επιπλέον, η Υφυπουργός μίλησε για τις πρωτοβουλίες υποστήριξης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, αλλά και για την εκπαίδευση των προσφύγων στη χώρα μας.

 

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός επισκέφθηκε το Περίπτερο του Υπουργείο Υγείας, όπου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρό και την πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Χάρις Ματσούκα.

 

Κατόπιν, περιηγήθηκε στα περίπτερα πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών Κέντρων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας, καθώς και στα περίπτερα των Υπουργείων Αθλητισμού και Πολιτισμού, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ Γιώργο Αγγελόπουλο.

 

Η κ. Τζούφη συναντήθηκε με πρυτάνεις και καθηγητές όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, καθώς και με φοιτητές και αθλητές, με τους οποίους πραγματοποιήθηκε μια πολύ γόνιμη και αισιόδοξη συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων.

 

Στο περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Φωτάκη και τη Γενική Γραμματέα Πατρίτσια Κυπριανίδου.

 

Στο περίπτερο του Υπουργείου Πολιτισμού, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την νέα Υπουργό Μυρσίνη Ζορμπά και τον Υφυπουργό Κωνσταντίνο Στρατή, ενώ στο Υπουργείο Αθλητισμού συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα Τζούλιο Συναδινό.

 

Ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποίησε η Υφυπουργός στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντησή της με την Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων. Στην Έκθεση της Γαλοκτοκομικής Σχολής, η κ. Τζούφη συνομίλησε με φοιτητές και φοιτήτριες  για το μέλλον των Επαγγελματικών Σχολών και δοκίμασε τα σπουδαία προϊόντα που παράγουν.