«Σφήνα» ιδιώτη για Δομή Φιλοξενίας στην Άρτα

Αρνητικός εμφανίστηκε στην χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, στη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη νέα έκταση 50 στρεμμάτων που είναι πρόθυμος να παραχωρήσει με ενοίκιο ιδιώτης.
Η έκταση βρίσκεται ανάμεσα σε Χανόπουλο, Ρόκκα και Καλαμιά.
Τον χώρο στη σύσκεψη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος παράλληλα φέρεται να έκανε γνωστό ότι πρόκειται για φιλοξενία 1.500 προσφύγων και μεταναστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Αρταίων εξέφρασε την διαφωνία του για τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο αριθμός των χιλίων πεντακοσίων είναι μεγάλος, πως στην Ήπειρο ξεπεράστηκε η κατανομή του 1% ανά Περιφέρεια, ότι η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη από οικονομικούς μετανάστες και πως σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη νέα εξέλιξη.

Θετικός, εν τω μεταξύ, κατά τις ίδιες πηγές, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος, επανέλαβε την θέση του περί αποκλεισμού του Κέντρου Νεοσυλλέκτων.