Τι είδους προστασία απαιτείται για τα παιδικά γυαλιά ηλίου;

Είναι απαραίτητα τα παιδικά γυαλιά ηλίου; Πώς θα διαλέξω τα κατάλληλα γυαλιά για το παιδί μου; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που απασχολούν τους γονείς σχετικά με τα παιδικά γυαλιά ηλίου και τη χρήση τους. Σε αυτό το άρθρο, το SkyOptic θα δώσει τις απαντήσεις.

 

Γιατί τα παιδικά γυαλιά ηλίου είναι αναγκαία

 

Η ακτινοβολία του ήλιου μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει μεγάλες βλάβες στα μάτια των παιδιών διότι δεν έχουν αναπτύξει πλήρως τον μηχανισμό απορρόφησης της UV ακτινοβολίας. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι που περνούν αρκετές ώρες στη θάλασσα, τα κατάλληλα παιδικά γυαλιά ηλίου που απορροφούν τις UVA και UVΒ αποτελούν το μοναδικό μέτρο πρόληψης έναντι μολύνσεων και φλεγμονών.

 

Ακόμη, υπάρχουν έρευνες που συσχετίζουν την έκθεση στον ήλιο με την αύξηση του οφθαλμικού βολβού. Όσο περισσότερο φως διαπερνά την ίριδα, τόσο αυξάνεται το βάθος του βολβού και ο κίνδυνος εμφάνισης μυωπίας.

 

Ποιες προδιαγραφές πρέπει να έχουν τα παιδιά γυαλιά ηλίου που θα επιλέξω

 

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να εξετάσετε όταν αγοράζετε παιδικά γυαλιά ηλίου:

 

  1. Ο σκελετός θα πρέπει να είναι ελαφρύς, να προσαρμόζει με ακρίβεια στο πρόσωπο του παιδιού και να είναι άνετος.
  2. Επιλέξτε πολυκαρβονικούς φακούς καθώς είναι πιο ανθεκτικοί σε πτώσεις.
  3. Τα παιδικά γυαλιά ηλίου θα πρέπει να παρέχουν 100% προστασία έναντι των UVA και UVB ηλιακών ακτινών.
  4. Κοιτάξτε την ετικέτα που αναγράφει τις συνθήκες για τις οποίες προορίζονται. Για τα παιδιά προτείνουμε κατηγορία 3 (απορροφητικότητα 80-90%).
  5. Εάν το παιδί σας έχει ήδη μυωπία, επιλέξτε καφέ φακούς, ενώ αν έχει υπερμετρωπία προτιμήστε τους πράσινους φακούς.

 

Πώς θα πείσετε τα παιδιά σας να φορέσουν γυαλιά ηλίου

 

Παρόλο που οι γονείς γνωρίζουν πόσο χρήσιμα και αναγκαία είναι τα  παιδικά γυαλιά ηλίου, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα μικρά παιδιά που πολλές φορές αρνούνται να τα φορέσουν. Ο καλύτερος τρόπος για να τα πείσετε είναι να σας δουν να φοράτε και εσείς γυαλιά ηλίου, αφού τα παιδιά μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους.

 

Εάν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο σε ηλικία, προσπαθήστε μέσω  διαλόγου να αναλύσετε τα πλεονεκτήματα που έχουν τα γυαλιά ηλίου και να τα εντάξετε στην καθημερινότητά τους ως ένα αξεσουάρ.